Kfor je na Kosovu obavio prilično dobar posao

Izvor: B92, 11.Dec.2019, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kfor je na Kosovu obavio prilično dobar posao"

Beograd -- Komandant Komande združenih snaga NATO-a iz Napulja, admiral Džejms Fogo izjavio da je Kfor u protekle dve decenije na KiM obavio veoma dobar posao.

Na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Milana Mojsilovića, Fogo boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Sa srpskim zvaničnicima razgovarao je o saradnji Vojske Srbije i Kfora, zajedničkim aktivnostima u okviru programa Partnerstvo za mir i aktivnostima iz domena obuke.

U inervjuu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za RTS, admiral Fogo govorio je o bezbednosti Srba na severu Kosova i Metohije u slučaju da kosovska policija pokuša da zauzme Sever.

Fogo kaže da je Kfor tek treći u lancu reagovanja posle kosovske policije i misije Evropske unije – Euleks. Međutim, kako ističe, Kfor ima odgovornost za održavanje bezbednog i sigurnog okruženja u svim okolnostima prema Rezoluciji 1244.

Smatra da Kfor u prethodnih 20 godina obavio "prilično dobar posao" na KiM.

"Letos smo obeležili 20 godina prisustva na Kosovu. Za to vreme, 213 vojnika NATO-a je nažalost dalo svoj život za čuvanje mira", istakao je Fogo.

Navodi da sve vreme Kfor održava bliske veze i saradnju sa Vojskom Srbije po tom pitanju. "Mislim da je do sada bilo dobro", ocenio je Fogo.
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.