Išinger: Nepotrebno i opasno »zveckanje oružjem«

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jun.2015, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Išinger: Nepotrebno i opasno »zveckanje oružjem«

BERLIN - Rusija i NATO treba odmah da prestanu da "pokazuju mišiće", da bi se izbjegli nesporazumi i potencijalno opasne situacije, izjavio je predsjednik Minhenske konferencije o bezbjednosti, poznati njemački diplomata Volfgang Išinger.

"Savjetujem objema stranama da se ne naoružavaju, nego da se razoružaju kako verbalno, tako i suštinski", izjavio je Išinger za Radio-stanicu "Dojčlandfunk" /Deutschlandfunk/.

Išinger je rekao da se danas vide različite >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << vrste vojnog pokazivanja mišića, što je nepotrebno i opasno, prenosi agencija TASS.

Diplomata je prokomentarisao raniju izjavu predsjednika Rusije Vladimira Putina o strateškim nuklearnim snagama Rusije.

"Po meni, to što Rusija o tome govori u ovako zategnutoj situaciji slabo pomaže. Mi ne treba da odgovorimo sličnim mjerama, već treba da sačuvamo hladnokrvnost", izjavio je Išinger.

Po njegovom mišljenju, NATO treba da predloži Rusiji da obje strane odustanu od poteza kao što su letovi vojnih aviona sa isključenim transponderima, odnosno sistemima za identifikaciju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.