Imena ubijenih u RTS na listu Komiteta za zaštitu novinara

Izvor: B92, 25.Apr.2019, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imena ubijenih u RTS na listu Komiteta za zaštitu novinara

Beograd -- Sindikat novinara Srbije založio se da se imena 16 radnika RTS-a ubijenih u NATO bombardovanju, nađu na listi nastradalih novinara Komiteta za zaštitu novinara.

SINOS u saopštenju ističe da je noć kada je NATO bombom ubijeno na radnom mestu 16 medijskih radnika Radio televizije Srbije, označio početak prakse nekašnjenih vojnih napada na medije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i u drugim delovima sveta.

SINOS je podržao ocenu Organizacije za zaštitu ljudskih prava Hjuman Rajts Voč da je napad na zgradu i studio RTS-a bio namerni napad na civilni objekat, što ga čini ratnim zločinom, i ostaje pri zahtevu da počinioci ovog ratnog zločina moraju da budu kažnjeni.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.