Holandija optužila Rusiju za provokacije na Arktiku

Izvor: Vostok.rs, 15.Okt.2018, 07:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija optužila Rusiju za provokacije na Arktiku

Ruski vojni brodovi i avioni pokušavaju da provociraju britansku i holandsku vojsku na vežbama NATO-a na Arktiku, izjavio je načelnik uprave operacija mornaričke pešadije Holandije, general Džef Makmutri, prenose RIA Novosti.


Prema njegovim rečima, ruski ratni brodovi pokazuju sve veći interes za manevre koje izvode snage Alijanse.


„Na primer, kada su održavane vežbe u okviru našeg programa za zaštitu od balističkih raketa, bilo je prisutno mnogo više ruskih brodova nego što je to bilo proteklih decenija“, rekao je Makmurti za „Telegraf“, dodajući da je ruska flota navodno prilazila mestu održavanja vežbe bliže nego obično.


Prema njegovom mišljenju, i ruski avioni preleću vrlo blizu brodova NATO-a samo da bi pokazali svoje prisustvo. Zbog toga general smatra da se takvi postupci mogu nazvati provokacijaom.


Ranije je komanda NATO-a saopštila da tokom najvećih vežbi u poslednjih nekoliko godina blizu granica Rusije planira da izvede oko 20 „eksperimenata“. Vojne vežbe NATO-a „Spoj trozupca“, u kojima će učestvovati oko 50.000 vojnika iz 30 zemalja-članica Alijanse i partnerskih zemalja, održaće se u Norveškoj od 25. oktobra do 7. novembra.
 

Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija, Kina i Indija će početi da grade evroazijski kvantni put — infrastrukturu za bezbedan prenos podataka

Izvor: Vostok.rs, 15.Okt.2018

Rusija, Kina i Indija će početi da grade evroazijski kvantni put — infrastrukturu za bezbedan prenos podataka, izjavio je predsednik neprofitnog partnerstva „Russoft“ i rukovodilac radne grupe „Sejfnet“ Valentin Makarov, prenose RIA Novosti.. . . U junu je Makarov rekao da ruski programeri...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.