Evo koje deonice će biti završene ove godine

Izvor: B92, 18.Jan.2024, 11:18

Evo koje deonice će biti završene ove godine

Ministar Goran Vesić najavio je rekonstrukciju mosta preko Dunava, između Smedereva i Kovina, koji je važan jer ka njemu gravitira gotovo 700.000 ljudi.

Vesić je na Informer TV rekao da je tender raspisan pre nekoliko dana, i biće otvoren do 29. januara.

"Taj most je izgrađen 1976. godine, oštećen je u NATO agresiji, pa saniran. Ka njemu gravitira skoro 700.000 ljudi. Inicijativa za izgradnju mosta pokrenuta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je još 1902. godine, a koliko je most baš na tom mestu važan govori i činjenica da je 1915. godine nemački maršal Mekenzen baš tu napravio ponton za napad na Srbiju. Izgradnja svakog mosta, saobraćajnice, pruge, povećava mobilnost stanovništva, dolazak investitora, otvaranje radnih mesta i bolji životni standard građana", rekao je Vesić.

Most je dug 1.424 metara, kolovoz je širok 8,5 metara, a vrednost radova procenjena je na 1,5 milijardi dinara.

Vesić je rekao da će tokom ove godine biti završeno 166 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, pa će još nekoliko gradova biti povezano na mrežu auto-puteva.

Nabrojao je da će biti završena deonica Šabac – Loznica duga 54 kilometra, čime će i Loznica biti spojena sa auto-putem, kao i dve deonice Moravskog koridora – od Kurševca do Trstenika i Vrnjačke banje, i od Preljine do Adrana kod Kraljeva.

Biće završena i deonica od petlje Divci do Valjeva, koje će time biti spojeno sa auto-putem Miloš Veliki, kao i deonica Sremska rača – Kuzmin sa mostom preko Save u okviru izgradnje auto-puta Beograd – Sarajevo.

Ministar je naveo da će ove godine biti završen i deo auto-puta Pakovraće – Požega, sa dva velika i izazovna tunela koja se grade, Laz i Munjino brdo, kao i Dunavski koridor, od auto-puta Beograd – Niš do petlje Požarevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ulaganja ne prestaju: Vesić najavio rekonstrukciju mosta preko Dunava - između Smedereva i Kovina

Izvor: 24sedam.rs, 18.Jan.2024

Tender je raspisan pre nekoliko dana i biće otvoren do 29. januara

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.