Demokratske SAD proširile sankcije nedemokratskoj Rusiji

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2016, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Demokratske" SAD proširile sankcije "nedemokratskoj" Rusiji

Teško da se za najveću zemlju na svetu, Rusiju, može reći i da je najdemokratskija, ali se to tek sigurno ne može reći za Sjedinjene Američke Države, predvodnika kršenja međunarodnog prava u današnjem svetu, vođu koalicije NATO, koja bez dozvole Ujedinjenih nacija bombarduje slabašne zemlje širom sveta i ubija civile bez ikakve odgovornosti - ali "demokratske" metode SAD i njenih satelita iz NATO-a i ostatka Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su kao na mestu, pa je tu prisutno i proširenje sankcija uvedenih Rusiji zbog situacije u Ukrajini.

Naime, SAD su proširile listu sankcija protiv Rusije zbog razvoja događaja u Ukrajini, saopštilo je u utorak američko Ministarstvo finansija.Na "crnu listu" stavljeno je još sedam ruskih pojedinaca i osam kompanija i vladinih preduzeća zbog pripajanja Krima Rusiji i sukoba u Ukrajini, navodi se u saopštenju.

Tass prenosi da su listi pridodata i dva broda pod ruskom zastavom, u vlasništvu kompanije "Transflot". Uz to, SAD su na listu stavile i 26 podružnica ruske Poljoprovredne banke i proizvođača gasa "Novatek", koji su već bili pod sankcijama 2014. godine.

Američke sankcije uvedene tim kompanijama su relativno uske i Amerikancima zabranjuju da ulaze u određene vrste zaduživanja sa tim firmama.

- Ova akcija je odgovor na rusku nezakonitu okupaciju Krima i dalju agresiju u Ukrajini - rekao je Džon Smit, vršilac dužnosti direktora Kancelarije za kontrolu strane imovine pri Ministarstvu finansija SAD, istakavši da je cilj sankcija da održe pritisak na Rusiju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.