Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Feb.2019, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Laketić: Porast malignih bolesti kod dece u Srbiji

Predsednik skupštinske Komisije za istraživanje posledica NATO bombardovanja Srbije Darko Laketić izjavio je da prvi rezultati naučno-medicinske studije pokazuju porast maligniteta kod dece, posebno malignih bolesti krvi.

On je za list Politika rekao da preliminarni podaci istraživanja o učestalosti malignih oboljenja u uzrastu od jedne do 18 godina, pokazuju naročito porast malignih bolesti krvi kod dece od pet do devet godina.

Laketić je rekao da studija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koja se sprovodi u saradnji sa Institutom "Milan Jovanović Batut", nije završena, a da su prvi rezultati u decembru dostavljeni svim poslanicima radi njihovog informisanja.

Dodao je da se može konstatovati da je "neki otrov delovao na tu decu".

"Budući da je u bombardovanju 1999. godine toliko otrova oslobođeno u životnu sredinu, lako je pretpostaviti tako nešto", kazao je Laketić.

On je rekao da je istraživanje fokusirano na decu uzrasta od jedne do 18 godina jer je to najosetljivija grupa i deo populacije koji je "rođen, živeo i rastao u periodu određenih ekoloških akcidenata i dejstva municije s osiromašenim uranijumom i oslobađanja različitih toksina koji su se dogodili 1999. godine".
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posledice NATO bombardovanja: Sve je više bolesne dece

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2019

Predsednik skupštinske Komisije za istraživanje posledica NATO bombardovanja Srbije Darko Laketić izjavio je da prvi preliminarni rezultati naučno-medicinske studije pokazuju porast učestalosti ovih bolesti, naročito malignih bolesti krvi kod dece od pete do devete godine...Laketić je rekao da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Nalaz Komisije:Od NATO bombardovanja deca sve bolesnija

Izvor: Mondo, 11.Feb.2019

Komisija Skupštine Srbije za istraživanje posledica NATO bombardovanja prosledila je poslanicimima prve preliminarne rezultate. Crni podaci o bolesti dece - budućnosti Srbije...Foto: MONDO, Mario Milojević..Prvi preleminarni rezultati iz naučno-medicinske studije o učestalosti malignih oboljenja...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.