„Blumberg“: Soroš i Bridlav mete „ruskih hakera“

Izvor: Vostok.rs, 13.Avg.2016, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Blumberg“: Soroš i Bridlav mete „ruskih hakera“

Skandal sa upadom „ruskih hakera“ u poštu visokih članova Demokratske partije SAD nastavlja da privlači pažnju. Bivši komandant NATO-a u Evropi general Filip Bridlav i milijarder Džordž Soroš su se takođe požalili da im je hakovana pošta.

O „ruskom tragu“ u hakovanju pošte Džordža Soroša i Filipa Bridlava saopštio je „Blumberg“, pozivajući se na „eksperte za bezbednost“ koji optužuju „ruske hakere“ i za objavljivanje 20.000 pisama „demokratskih“ funkcionera na sajtu Vikiliks.

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž je izjavio da nema nikakvih dokaza da je Moskva umešana u te skandale.

„Volstrit džurnal“, pozivajući se na izvore, saopštio je da američke vlasti razmatraju uvođenje novih sankcija protiv Rusije nakon hakovanja servera Demokratske partije.

Specijalne službe SAD tvrde da postoje dokazi da iza sajber napada stoji Rusija.

Za sada nije bilo zvaničnih saopštenja administracije predsednika SAD Baraka Obame na tu temu. Samo je kandidatkinja za predsednicu SAD Hilari Klinton izjavila da su ruske specijalne službe krive za upad u njenu poštu.

SAD su samo jednom optužile neku državu za sajber napade i to Kinu za upad u bazu podataka firme „Soni entertejment pikčrs“ 2014. godine.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.