Belorusi u Srbiji obeležili Nacionalni praznik

Izvor: BKTV News, 28.Jun.2012, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belorusi u Srbiji obeležili Nacionalni praznik

Povodom 3. jula,  Dana nezavisnosti Republike Belorusije, ambasador Vladimir Čušev organizovao je svečani prijem u hotelu Hajat.Ekselenciji Čuševu ovo je drugi mandat u Srbiji a dobri poznavaoci prilika sećaju ga se kao velikog borca protiv NATO bombardovanja 1999. godine.
Na prijem povodom beloruskog praznika došli su predstavnici diplomatskog kora, njegovo preosveštenstvo episkop Hvostanski Atanasije Rakita, kao izaslanik patrijarha srpskog Irineja, predstavnici političkih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << partija uglavnom onih koji će činiti novu vladu Srbije.

U ime Pokreta SNAGA SRBIJE-BK, Čuševu su praznik čestitali zamenik predsednika Dragomir J. Karić i Generalni sekretar Pokreta Gordana S. Karić. Na prijem je došla i član predsedništav Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović, predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin. U ime predsednika Republike Srbije, Tomislava Nikolića, svečanosti u Hajatu prisustvovao je i savetnik  Marko Đurić.
Kako je za BKTV News rekao ambasador Belorusije, Vladimir Čušev, bilateralni odnosi naše dve zemlje, već izvesno vreme, u uzlaznoj su putanji. Posebno ohrabruje porast trgovinske razmene koji je direktna posledica Sporazuma o slobodnoj trgovini jer smo međusobno ukinuli carine i ostale dadžbine. Na kulturnom planu, takođe sa zadovoljstvom gledamo na budućnost, zaključio je Čušev.

Jadranka Tasić
Tweet
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.