BAJDEN ŠOKIRAO! Predsednik SAD optužio Rusiju da se meša u američke izbore

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023, 18:15

BAJDEN ŠOKIRAO! Predsednik SAD optužio Rusiju da se meša u američke izbore

Predsednik SAD izrazio je svoje mišljenje.

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da su on i ostali NATO lideri pokazali da je vojna alijansa ostala "ujedinjenija neko ikada", dodajući da će se Ukrajina priključiti NATO, ali i da je Rusija "već počela da se meša u američke izbore - zakazane za novembar 2024. godine.

On je dodao da nema realne osnove da ruski predsednik Vladimir >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Putin iskoristi nuklearno oružje, kao i da je Putin već izgubio rat u Ukrajini - ali i da će Putin na kraju shvatiti da nije u interesu Rusije da nastavlja rat.

Kada je reč o priključivanju novih članica NATO, Bajden je rekao da će priključivanje Švedske i Finske "načiniti svet bezbednijim", dok, što se tiče Ukrajine, moraće da sačeka kraj rata.

- Niko ne može da se priključi Alijansi dok je u ratu, jer bi to garantovalo treći svetski rat.

Ipak, Rusija ne može da održava rat u Ukrajini godinama", rekao je Bajden, preneo je Rojters. Bajden se u toku dana sastao sa liderima ostalih nordijskih zemalja, uključujući Švedsku, Norvešku, Dansku i Island.

U razgovoru sa evropskim liderima poručio je da je mir i bezbednost u Evropi ključan za američki narod - kao i da će SAD i saveznici braniti svaki pedalj teritorije Alijanse, uključujući i Finsku.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počelo je; "Rusi se mešaju u izbore u SAD"

Izvor: B92, 13.Jul.2023

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da je Rusija "već počela da se meša u američke izbore", zakazane za novembar 2024. godine...On je rekao da su on i ostali NATO lideri pokazali da je vojna alijansa ostala "ujedinjenija neko ikada", dodajući da će se Ukrajina priključiti NATO...Bajden...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.