Izvor: B92, 27.Sep.2010, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

300 čeških vojnika odlazi iz Kfora

Priština -- Češki ministar odbrane Aleksandar Vondra izjavio je danas da će njegova zemlja povući 300 pripadnika Kfora, kako bi obezbedila vojnike za misiju u Avganistanu.

Vondra je rekao da će u sastavu Kfora ostati 90 čeških vojnika, dok će ostali napustiti Kosovo u roku od nekoliko nedelja.

Na odluku o odlasku sa Kosova su uticala i budžetska ograničenjha, izjavio je Vondra.

Češka u Avganistanu ima više od 500 vojnika i namerava da do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine taj broj uveća za 200, javlja AP.

U satavu Kfora se nalazi oko 10.000 vojnika, ali NATO planira da njihov broj prepolovi do početka sledeće godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijerka Slovačke, ministri Irske i Češke posetili Kfor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2010

PRIŠTINA -..Slovačka premijerka Iveta Radičova nije danas isključila mogućnost promene sadašnjeg stava Slovačke o nepriznavanju nezavisnosti Kosova, javlja slovačka agencija SITA...Tokom posete slovačkim vojnicima Kfora u bazi Šajkovac, Radičova je na pitanje slovačkih i čeških novinara...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.