22 godine od bombardovanja centra Niša kasetnim bombama

Izvor: JužneVesti.com, 07.Maj.2021, 09:08

22 godine od bombardovanja centra Niša kasetnim bombama

Na Šumatovačku ulicu, autobusku stanicu i Tvrđavsku pijacu u Nišu na današnji dan pre 22 godine pala je "kiša" kasetnih bombi tokom jednog od napada NATO alijanse na Niš. U tom bombardovanju stradalo je 16 Nišlija, među kojima i 26-godišnja žena u poodmakloj trudnoći, a 18 je povređeno.

Životi 16 civila, koji su bili u blizini pijace u centru Niša 7. maja ratnog proleća 1999. godine, stali su kada su se kazaljke na satu tog dana namestile na 11:20. Svi oni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << poginuli su u jednom od napada NATO alijanse na Niš za vreme bombardovanja bivše Jugoslavije.

Tog dana još 18 ljudi je povređeno.

Bombe su padale i pored zgrade patologije Kliničkog centra, gde je poginulo i povređeno nekoliko ljudi, kao i u Duvaništu, na koje je napad kasetnim bombama ponovljen 12. maja 1999. godine, pri čemu je povređeno 11 osoba.

8. maja, meta bombe razorne moći bio je Kameni most u Nišu, koji je bio teško oštećen.

Godišnjica stradanja civilnih žrtava od kasetne municije biće obeležena danas u 10:45 sati, parastosom i polaganjem venaca na Spomenik žrtvama NATO agresije na Univerzitetskom trgu.

Državnoj ceremoniji polaganja venaca i odavanja počasti kod Spomenika žrtvama NATO agresije na SRJ u Nišu, koja počinje u 11 sati, prisustvovaće porodice poginulih i ranjenih, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Niškog upravnog okruga, Grada Niša, Rusko-srpskog humanitarnog centra iz Niša, kao i mnogobrojna udruženja i građani.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na današnji dan pre 22 godine Niš zasut kasetnim bombama

Izvor: JuznaSrbija.info, 07.Maj.2021

Na današnji dan 7. maja 1999. godine NATO snage bombardovale su Niš kasetnim bombama. To je jedan od najozbiljnijih napada u toku NATO bombardovanja SRJ u kojem je došlo do stradanja civila korišćenjem kasetnih bombi...Kasetne bombe razasute su iz dva kontejnera, nošene vetrom, pale su na tri lokacije...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.