Izvor: BalkanRock.com, 05.Dec.2015, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

War-Head protutnjao kroz niški Black Stage

foto: Vukašin Stanojević

Osječka metal mašinerija War-Head nastupila je sinoć u klubu Black Stage u Nišu.

Ljubitelji thrash-death metala dobili su priliku da čuju jedan odličan bend iz hrvatskog grada Osijeka. Ovi momci sviraju još od 2002. godine, kada su nastali, a do sada su objavili jedno zvanično demo izdanje i tri studijska izdanja. Poslednji u nizu, album koji je trenutno aktuelan, izašao je prošle godine za izdavačku kuću Miner Records. Momci iz >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << War-Heada trenutno promovišu svoj rad po regionu, a jedna od bitnih stanica na njihovom putu bio je i Niš.

War-Head sviraju, kako oni to vole da kažu, “Deathrash for Armageddon Millenium”, što je, u stvari, kombinacija old school thrash i death metala. Energičan i uigran trio čine: gitarista Vladimir Sužnjević – Vlad, bubnjar Eldar Ibrahimović – Piper i basista i vokal Dario Turcan – Daratz, nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Malobrojna niška publika u klubu Black Stage mogla se uveriti koliko je kvalitetan ovaj thrash-death trio. War-Head su u nešto preko sat vremena izveli pesme sa svojih dosadašnjih izdanja: “…still no signs of Armageddon” i “Imperium Mundi”. Tako su se na njihovoj set listi, između ostalih, našle i “Mass Immolation”, “Shadows”… a za sam kraj, uz reči zahvalnosti na podršci ljudima koji su došli da isprate njihov nastup, ostavljena je “Warhead”.

Prava je šteta što War-Head nije imao domaću podršku te je veče u Black Stageu jako brzo završeno. I prava je šteta što je nastup ovog benda ispratilo jako malo ljudi iako je bio petak, a cena ulaznice gotovo simbolična.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.