Uvek može surovije – Daniel Kovač u galeriji Remont

Izvor: BalkanRock.com, 24.Maj.2018, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvek može surovije – Daniel Kovač u galeriji Remont

U ponedeljak 28. maja sa početkom od 19h u beogradskoj galeriji Remont biće upriličena izložba radova Daniela Kovača naziva “Uvek može surovije.”

Daniel Kovač je multimedijalni umetnik kulturnoj publici poznat kao muzičar, član benda Jarboli i tvorac i član folk-bluz grupe Jesenji orkestar ali i kao pisac različitih formi (romani, priče, pesme, eseji, prikazi…) i kao crtač koji tvrdi da deca ne smeju nikada da prestanu da crtaju, nikad >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << odrastu.

Zbog praktičnih životnih okolnosti i mogućnosti koje su nekada vrlo ograničene Kovač svoje stvaralačke potrebe ispunjava koristeći dostupne alate i smišljajući razne diverzije svakodnevnevnice i rutine. Tako je na primer jedna od njegovih omiljenih crtačkih tehnika crtanje u kompjuterskom program Paint XP koju je usvojio i počeo da razvija od 2003. igrajući se sa svojom ćerkom.

U galeriji Remont biće izložen niz “citata” koje je Kovač produkovao kroz mali, intimni, jutarnji ritual beleženja misli rukom na papir ili deo tela koje bi onda fotografisao i kačio na društvene mreže da ih dalje šire i komentarišu poznati i nepoznati krugovi ljudi. Daniel je misli, uz naknadne komentare štampao na finom papiru i uramljivao i ceo taj “citatni mehanizam” koji je pokrenuo fizički će biti izložen u galerijskom kontekstu. Na izložbi će biti predstavljena i nesvakidašnja internet knjiga Tiha reč (2006.) – serija od trideset ilustrovanih tekstova koji su višeznačni i kratki po formi.

Par dana posle otvaranja izložbe, u četvrtak, 31. maja Daniel će u galeriji izvesti hepening “Bilo je smešno vreme tog dana” – neprekidno izvođenje pesme iz naslova koje će trajati od 18 časova pa dok izvođač izdrži.

Nastavak na BalkanRock.com...






Povezane vesti

Uvek može surovije

Izvor: SEEcult.org, 24.Maj.2018

Svestrani Daniel Kovač, po profesiji inženjer elektrotehnike, a po prirodi stvaralac, mislilac, esteta i ekperimentator života, poznat i po muzičkom angažmanu i kao pisac različitih formi, predstavlja se od 28. maja u galeriji Remont izložbom “Uvek može surovije” koja prikazuje proces i rezultat...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.