Sun Kil Moon na SeaRock Festivalu 2018 u Kotoru

Izvor: BalkanRock.com, 01.Mar.2018, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sun Kil Moon na SeaRock Festivalu 2018 u Kotoru

Kultni amerčki indie folk bend Sun Kil Moon intrigantnog autora Mark Kozaleka prvo je

potvrđeno ime osmog po redu SeaRock festivala koji će se održati 20. i 21. jula na letnoj pozornici u Kotoru. Festival će kao i do sada imati volonterski karakter, a ulaznice se publici neće naplaćivati.

Muzički identitet SeaRock festivala u prethodnih osam godina izgrađen je na neupitnoj ljubavi prema muzici i dobrom zvuku, kao i odabiru izvođača >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << posebnog stila, naslonjenih na američku kosmičku tradiciju. Prethodnih godina su se, kao u nekom nestvarnom filmu, na bini kotorske letne pozornice smenjivali autori, kauboji i desperadosi svetskog muzičkog ranga, koje u nekoj paralelnoj stvarnosti nikad ne bi ni očekivali u našim krajevima. Nezaboravne nastupe pružili su Howe Gelb, Chuck Prophet, Alejandro Escovedo, Steve Wynn, Dan Stuart, Mark, Olson, ali i veliki bendovi poput Wilco ili Lambchop. Izuzev njih, evropski i domaći autori poput Don Antonia/ Sacri Cuori, Comaneci, Chris Eckman & The Frictions, Stray Dogg, Goribor, Gustafi, Lovely Quinces, Irena Žilić i drugi, delili su ravnopravno binu sa kolegama sa druge strane Atlantika.

Osmo izdanje festivala iščekuje se sa podjednakim uzbuđenjem, već danas uveliko van granica Crne Gore, pa će publiku svakako obradovati vest da je prvi potvrđeni izvođač veliki kalifornijski indie folk bend Sun Kil Moon koji će se u ambijent kotorskih zidina odlično uklopiti karakterističnom, opijajućom izvedbom američke tradicionalne muzike, na samo sebi svojstven autorski način.

Glavna osovina stvaralaštva i originalnosti u izvedbi tradicionlane kosmičke američke muzike

kalifornijskog benda Sun Kil Moon je Mark Kozelek , izvrstan pesnik i kompozitor čija jasno izražena hipersenzibilnost dolazi do slušalaca kroz muziku uvijenu u prozračni veo mistike. Jedna od bitnih karakteristika kantautrskog stila Marka Kozeleka je umeće da melanholiju i mračne teme realno proizašlih iz introspekcije i promatranja okoline izrazi kroz zvuk koji

okreće polaritet emocije i publiku puni energijom i optimizmom. Stvaralaštvo Mark Kozeleka poštuju i mnogi muzičari kolege sa svetske scene, što se vidi i po brojnim gostovanjima na albumima od kojih treba pomenuti: Will Oldham, Ben Gibbard, Steve Shelley.

Sun Kill Moon od 2003. godine do danas izdali su osam studijskih albuma, a poslednji “Common as Light and Love Are Red Valleys of Blood” objavljen je tokom 2017., sa oduševljenjem publike i kritike.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.