Šta muzičari slušaju: Trajče Nikolovski (Ti, Čistilište)

Izvor: BalkanRock.com, 14.Jan.2018, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta muzičari slušaju: Trajče Nikolovski (Ti, Čistilište)

Jedna polovina psihodeličnog dua Ti, kao i bubnjar andergraund sastava Čistilište, Trajče Nikolovski odvojio je vreme i za naš sajt odabrao albume koje su uticali na njegovo muzičko sazrevanje.

Metallica – Master of puppets (1986)

Pa ovo je nešto što sam iskrivio od slusanja i to na kaseti mislim baš sam preterao. Jedina kaseta je tada bila i svaki dan u nepovrat.

Slayer – South of heven (1988)

Ovo je već >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << kad sam imao bend, pa smo se svađali ko šta više voli hevi ili treš metal, a ja volim bubnjara Dave Lombardo. Naravno i bend ali sam njega skidao i učio da lupam bubanj uz njega.

Deftones – Adrenalin (1995)

E ovde kreće preokret. Gledam kući Treći kanal, Beograd emisija svom snagom i uhvatim i snimim spot na VHS kaseti. Pesma “Bored” i kazem šta je bre ovo!? Odem do grada i pitam jednog pankera koji sve zna, reci mi matori gde da nađem ovaj bend? On će, a to nema ovde može samo da na tvojoj kaseti nasnime muziku u Skoplju. I tako dođem do tog albuma.

Silvercher Neon – Ballroom (1999)

Ovo sam isto otkrio u to vreme uz Deftones i bilo je bas nešto novo tada. Melodija pesme “Anthem for the year 2000” me je odradila i kad sam poslušao album skontao sam, aha evo ga radi još jedna dobra priča.

This Heat – Deceit (1981)

Ovde opet ide preokret smisla povezivanje osećaj nevidljivost postojanje i ceo taj razvoj da saznaš da stvarno to što se svira ima smisla. Od ovog benda sam naučio najviše. Svaka čast. Svi njihovi albumi i lajvovi su zlato, a imaju samo jedan lajv album, hahah ozbiljan problem bend.

Einsturzende Neubauten – haus der luge (1989)

U produžetku kao i This Heat i Neubauten daju taj čudan zvuk Nemačke. Brušilica, burad, cevi, gume, kante na koje sviraju, cela fabrika je na bini. E to je brutalno, to bi voleo da vidim uživo u Beogradu.

Metz – Metz (2012)

Ovo je novo. Kad sam pustio na prvu odmah sam se zapitao pa jer ima neka pesma koja nije dobra!? Ma idi, baš udaraju. Gledao sam i lajv u Skoplju. Tada smo svirali na festivalu Zdravo Mladi. Pokidali su carevi.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.