Šta muzičari slušaju: Danijel Zveky Panić (Čvrge)

Izvor: BalkanRock.com, 25.Okt.2015, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta muzičari slušaju: Danijel Zveky Panić (Čvrge)

Između svakodnevnih poslovnih obaveza, rada na novom albumu i pripremi novog spota Čvrga, Danijel Panić Zveky, vokal i trombonista ovog punk/ska benda iz Požarevca, podelio je sa nama šta se vrti na njegovim plejlistama i po čemu su, albumi koje je predstavio, vredni pažnje.

Steetlight Manifesto – Everything Goes Numb (2003)

Gitarista “Čvrga” Miodrag Milovanović nas je pre dosta godina zaludeo sa ovim odličnim sastavom. Streetlight Manifesto >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << je jednom rečju ono što po meni karakteriše strašan bend – odlični tekstovi, neverovatne promene ritmova, energija koja preti da vam slupa zvučnike kada slušate njihove pesme (tako je, slušam muziku glasno, haha)! Duvačka sekcija je ona višnja na torti koju je umutio ostatak benda. Odlučio sam se za njihov prvi album jer je ipak izazvao bum kod ljubitelja 3. talasa ska zvuka, a svi ostali albumi su takođe odlični. Album je snimila postava sačinjena od muzičara publici poznatim iz mnogih bendova, a jedan od njih je veliki “Catch 22”! Izdvajam sa ovog albuma kao najdražu “A Moment of Violence” (pojačajte, haha)…

The Souljazz Orchestra – Manifesto (2008)

Relativno skoro sam upoznao rad ovog sastava iz Kanade i oduševio sam se. Mešavina džeza, soula, fankija – upakovana u latino ritmove me je zaista oduševila. U pitanju je dosta mirnija svirka od mog pređašnjeg izbora, ali ovaj sastav toplo preporučujem svima koji sviraju neki duvački instrument. Mene su kupili ovim albumom, kako svirkom, tako i odličnom produkcijom. Sa ovog albuma izdvajam pesme “State Terrorism” i “Kapital”.

Manu Chao – Radio Bemba Sound System (2002)

Odličan live album koji vas ne može ostaviti u sedećem položaju! U pitanju je miks najpoznatijih pesama gospodina Hose Manuela Tomas Artur Čaoa odsviranih najenergičnije što je moguće, te ovaj album uspeva da svu raju iz kafića ili kluba digne na noge, sedeljku pretvori u opštu žurku i pijanku! Kod nas je bar tako, probajte i vi u lokalu gde izlazite, krišom ga ubacite na listu, haha! Rumba de Barcelona, uh!

Fića pijani – Tužan život (2015)

Ovo je album koji se zadnjih dana vrlo često vrti u mom stanu. U pitanju je album požarevačkog kantautora Filipa Stevića, samoprozvanom Fića Pijani. U pitanju su pesme koje su mi obeležile R’N’R odrastanje u Požarevcu. Album krase briljantni tekstovi koji su opisivali to vreme, ali i upozoravali na sve ovo što nam se danas dešava, upakovani u odličan reggae zvuk. Pesme su otpevane našim oštrim “požarevačkim” naglaskom, sa puno emocije. Ko poznaje ovog umetnika, zna o čemu govorim. Izdvajam pesme “Pravila” (obrada pesme grupe “Riblja čorba”), “Gastarbajterska” i “U ovom svetu”.

Ska P – Planeta Eskoria (2000)

Španci na svim albumima razbijaju, mada mi je ovaj najdraži. Poletni ska punk neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Odlična produkcija, vrhunsko vokalno umeće obojice pevača, kao artiljerija jaka ritam sekcija, moćni prateći vokali celog benda, duvačka sekcija koja izuva iz martinki krase ovaj album. Sa njega izdvajam pesme “Tio Sam”, “Como me pongo”… Nadam se da će se bend uskoro uputiti u ove krajeve, jako bih ove pesme voleo čuti uživo, naravno i ostale stvari iz opusa ovog ludački dobrog benda.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.