Izvor: SerbianUnderground.com, 30.Okt.2019, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je medicinski fitnes i kome je namenjen?

Medicinski fitnes brzo je stekao popularnost na svetskom nivou, kao i korisnike koji ga redovno upražnjavaju, kako radi tretiranja određenih stanja, tako i radi same prevencije. Ipak, i dalje je malo onih koji su dovoljno informisani o tome šta je medicinski fitnes i kome je uopšte namenjen.
U beogradskoj ordinaciji Lumbago – http://lumbago.rs/, medicinski fitnes jedna je od usluga koju pacijenti rado praktikuju. Ukoliko se pitate da li je i vama potreban medicinski >> Pročitaj celu vest na sajtu SerbianUnderground.com << fitnes, koje su njegove odlike i ko ga praktikuje – istražili smo umesto vas, te vam to otkrivamo u narednim pasusima.
Šta je medicinski fitnes? Medicinski fitnes je aktivnost u kojoj se koristi jedinstven medicinski profil individua, radi kreiranja fitnes programa koji se praktikuje uz nadgledanje medicinskih stručnjaka, a sve radi postizanja optimalnog zdravstvenog stanja. Dakle, medicinski fitnes zapravo je spoj dve korisne stvari, kako za telo, tako i za zdravlje organizma, pa čak i duh – fizičke vežbe i lečenje određenih stanja i obolenja. 
Odavno je dokazano koliko fitnes i teretane unapređuju kondiciju, snagu i jačaju mišiće, a i poboljšavaju izgled, a kada se svemu tome i kreiranje programa prema individualnom stanju i želji pacijenta, radi tretiranja određenih obolenja – dobija se sjajna kombinacija, koja je zaslužna za popularnost medicinskog turizma širom planete.
Osnovna razlika između medicinskog fitnesa i regularnog fitnesa, jeste cilj njihovog praktikovanja. Dok regularni, fizički fitnes za cilj ima jačanje mišića, unapređivanje kondicije i ulepšavanje figure, prvi cilj medicinskog fitnesa je poboljšavanje zdravlja, odnosno određenog obolenja od koga individua pati. 
Kome je namenjen medicinski fitnes? Dok svako može imati benefite od praktikovanja klasičnih vežbi na fitnes treninzima, medicinski fitnes je namenjen onima koji žele da poboljšaju određeni segment svog zdravlja. Bilo da je reč o bolu u leđima ili čak određenim srčanim obolenjima – medicinski fitnes je tu za održavanje tela aktivnog, a zdravlja unapređenog, čak i uz ove, neželjene pojave. 
Medicinski fitnes je idealno rešenje i za sve one koji ranije nisu imali fizičke aktivnosti tog obima. Znate sve one slučajeve kada se ljudi prebrzo prepuste fitnes čarima i odmah pokušavaju da ih obavljaju kao da je to deo njihovih navika već godinama? Obično se završe demotivacijom i ogromnim upalama mišića, a nekada čak i povredama.
E pa, medicinski fitnes se i njima preporučuje, kao sjajna prelazna tačka do kondicije, tela i zdravlja kakvo priželjkuju. Upravo zato medicinski fitnes predstavlja sjajan način da postepeno uđete u formu, da održavate svoju trenutnu fizičku spremu, ali i da izlečite određena stanja.
A sve to propraćeno je i lekarskim nadzorom, kao i pregledom procene zdravstvenog stanja koji se obavlja pre početka treninga. Svi koji žele da zadrže svoje telo u optimalnoj funkcionalnosti dobrodošli su na medicinski fitnes. 
Osobe trećeg doba najčešće teško mogu da isprate regularne fitnes programe, da treniraju u teretani i izlažu se velikim fizičkim naporima. Zato je i za njih ovo savršen način vežbanja i održavanja pokretljivosti, snage i motoričkih sposobnosti.
Medicinski fitnes uz druge faktore daje najbolje rezultate Medicinski fitnes je odličan za mnoštvo stanja, koje smo naveli u prethodnom pasusu i definitivno će dati željene rezultate njegovim korisnicima. Ipak, najbolji rezultati viđeni su u kombinaciji sa ostalim faktorima.
Od povremenog odlaska u banju, na masaže ili, ako za tim ima potrebe i na fizikalnu terapiju, pa sve do promene načina ishrane – mnoštvo je dodatnih faktora koji mogu unaprediti nečije zdravstveno stanje, a svode se na sam stil života. 
Zato – više nema opravdanja ni izgovora za zapostavljanje fizičkih aktivnosti! Medicinski fitnes je savršeno rešenje! Iskusite ga i sami – prisutan je i u Srbiji, u kojoj je sve popularniji! Vodite računa o svom zdravlju i kondiciji!
The post Šta je medicinski fitnes i kome je namenjen? appeared first on Serbian Underground.

Nastavak na SerbianUnderground.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SerbianUnderground.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SerbianUnderground.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.