Sea Star Festival otkrio nova imena

Izvor: BalkanRock.com, 30.Mar.2017, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sea Star Festival otkrio nova imena

Otkriven je i treći val izvođača koji 26. i 27. svibnja stižu u kompleks Stella Maris na Sea Star festival. Dosadašnjem impresivnom popisu koji predvode headlineri The Prodigy, Fatboy Slim, Paul Kalkbrenner, Modestep, Pendulum i Dubioza Kolektiv, pridružuje se još velikih imena regionalne rock i punk scene kao što su PipsChips&Videoclips, Fakobolan i Nipplepeople, te domaći i regionalni elektronski magovi Umek, Spiller, Petar Dundov, >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Aney F i Marina Karamarko.

Iz susjedne Slovenije dolazi techno div svjetskog glasa, Umek. Popularni “fotr” slovenske, ali i suvremene elektronske scene u cijeloj regiji, redovito nastupa na najvećim festivalima kao što su Tomorrowland, Awakenings, Time Warp ili Electric Daisy Carnival.

Ekskluzivni party na Sea Staru napravit će i čuveni talijanski DJ i producent Spiller, čiji megahit „Groovejet“, u kojem se prvi put na globalnoj sceni predstavila i zanosna Sophie Ellis-Bextor, i dalje se smatra za jednu od najvažnijih numera plesne glazbe. Punokrvni disco-house singl prodan u preko 2 milijuna primjeraka te je čak postao prva pjesma ikad puštena na Appleovom tada skroz novom proizvodu, iPodu!

Popisu uzbudljivih izvođača pridružit će se i pravi doajen hrvatske scene, Petar Dundov. Kroz karijeru dugu preko 20 godina, objavio je pet albuma i gomilu singlova, te nastupao u najprestižnijim svjetskim klubovima kao što su Berghain, Fuse, Tresor, Rex ili Sub Club.

Na Sea Star dolazi i karizmatična predstavnica nove generacije hrvatskih techno DJ-eva, Marina Karamarko, koja iza sebe već ima rezidenturu u cijenjenom klubu Sankeys na Ibizi, te nastupe u klubovima u Londonu, Berlinu, Parizu, San Francisku i drugim vodećim destinacijama. Iz Slovenije stiže i DJ i producent Aney F, osnivač ljubljanskog Innocent Music labela, čije se ime pojavljuje na visokim pozicijama ljestvica na Beatportu.

Na vrhuncu djelovanja stiže i najzagrebačkiji bend, kraljevi velikih pozornica koji spadaju u sam vrh hrvatske rock hijerarhije PipsChips&Videoclips. Njihova ogromna karijera donijela je nebrojene hitove, od najljepših balada do navijačkih himni kojima je zajednička specifična poetika karizmatičnog frontmena Dubravka Ivaniša.

Ekipi se priključuje se i pulski Fakofbolan, jedan od najdugotrajnijih punk bendova na ovim prostorima, poznat i kao bend vezan uz kolektiv Monte Paradiso u sklopu kojeg su započeli s organiziranjem istoimenog, danas već kultnog hardcore punk festivala. Na krilima novog singla „FRKA“, obrade Zdenke Kovačiček, stiže i hrvatski elektro-pop bend Nipplepeople. Ovaj tajanstveni maskirani dvojac stekao je popularnost širom regije hit singlom „Sutra“, a na Sea Star donose novi materijal.

Zbog izuzetnog interesa publike iz cijele Europe, posljednji, limitirani kontigent festivalskih ulaznica za Sea Star po cijeni od 259 kn u prodaji će biti najkasnije do nedjelje, 2. travnja, ali i kraće ukoliko se rasprodaju i prije toga. Festivalske karte za Sea Star Festival kupiti se mogu on line i na svim fizičkim prodajnim mjestima Entria i Ticketshopa, a uz njih dostupan je VIP Gold karte po cijeni od 749 kn te jednodnevne ulaznice po cijeni od 199 kn.

Nastavak na BalkanRock.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.