Šabanu Bajramoviću u čast - na Mikser festivalu

Izvor: Mondo, 20.Apr.2016, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabanu Bajramoviću u čast - na Mikser festivalu

Povodom 80 godina od rođenja i osam godina od smrti Šabana Bajramovića, na bini Miksališta nastupiće Šabanov orkestar Crne Mambe i specijalni gost iznenađenja, dok će nakon njih svirati Orkestar Bobana Markovića.

Foto: YouTube/screenshot

Iz dana u dan saznajemo nova imena iz sveta muzike koji će nam svirati na osmom Mikser festivalu, od 8. do 12. juna.

Na glavnom stejdžu, na Miksalištu u Mostarskoj 5, smenjivaće se muzičke veličine iz regiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koje su u značajnoj meri doprinele definisanju balkanskog zvuka, a četvrti dan Mikser festivala, 11. jun, biće u znaku legende romske muzike, Šabana Bajramovića.

Dakle, te večeri, na glavnom stejdžu Mikser festivala, nastupiće orkestar Crne mambe iz Niša, poznat po sjajnoj zabavi koju donose kombinujući zvuke trube, jazz i bluez ritmove, kao i "kraljevi trube" - Orkestar Bobana Markovića.

Orkestar Crne mambe je, sa ciljem da ostavi originalan pečat u muzičkoj istoriji Balkana, sedamdesetih godina osnovao kralj romske muzike, Šaban Bajramović, a Crne mambe će upravo u njegovu čast svirati na bini Miksališta.

Veče će biti započeto projekcijom filma "Šaban" Miloša Stojanovića, a Crnim mambama će se na bini pridružiti i specijalni gosti, muzičari koji su sarađivali ili bili inspirisani njegovim stvaralaštvom, koji će dodatno upriličiti veče posvećeno umetniku koji je ostavio neizbrisiv trag u world music žanru.



Izvor: YouTube

Iste večeri nastupiće i neprikosnoveni vladari srpske trube, Orkestar Bobana Markovića. Nekoliko puta u karijeri proglašavan je najboljim orkestrom u našoj zemlji, a muzika je definisana zvukom romskog nasleđa, uz uticaje drugih bliskih muzičkih i kulturnih tradicija.

Boban Marković, koji je svoju prvu među mnogima "Prvu trubu Guče", osvojio sa samo 20 godina, kasnije ovenčan nagradom "Maestro trube" i nagradom "Songlines" magazina za najboljeg trubača na svetu, najavio je da će specijalno na Mikser festivalu, odsvirati i otpevati pesmu Šabana Bajramovića, uz već prepoznatljiv bogat repertoar.



Izvor: YouTube

Ulaznice za četvrti dan Mikser festivala, 11. jun, dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a (Mikser House, Vulkan knjižare, Corner Shopovi) po pretrpodajnoj ceni od 900 dinara do 15. maja. Od 15. maja, cena ulaznice biće 1.200 dinara.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orkestar Bobana Markovića i Crne Mambe na Mikser festivalu (FOTO)

Izvor: Story, 20.Apr.2016

Osmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, održava se peti put u beogradskom kvartu Savamala, od 8. do 12. juna 2016. godine pod sloganom "Osetljivo društvo / Sensitive Society", snažno obojen temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva, društvene jednakosti,...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.