Roger Waters sprema operu baziranu na albumu “The Wall”

Izvor: BalkanRock.com, 18.Mar.2016, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roger Waters sprema operu baziranu na albumu “The Wall”

Engleski muzičar Roger Waters, najavio je da priprema operu baziranu na albumu “The Wall” grupe Pink Floyd, iz 1979. godine.

Opera nastala kao saradnja Watersa i montrealske opere biće premijerno prikazana 11. marta 2017. godine u Kvebeku. Dirigent Alain Trudel će voditi orkestar Métropolitain u izvođenju opere “The Wall”.

“Iz ličnog iskustva znam da saradnja između sveta roka i simfonijske muzike ume da bude razočaravajuća, zato >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << ovakvoj saradnji treba prići oprezno” objašnjava Waters i dodaje: “Nisam očekivao da će me ovaj projekat ganuti, ali jeste i to duboko. Zbog toga mu prilazim vrlo entuziastično i strastveno”.

Roger Waters je prošle godine objavio film “Roger Waters: The Wall”, dokumentarac o dugoj solo turneji na kojoj je on izvodio album u celosti.

Nastavak na BalkanRock.com...






Povezane vesti

Rodžer Voters sprema operu “The Wall”

Izvor: OkRadio.rs, 18.Mar.2016

Engleski muzičar Rodžer Voters najavio je da priprema operu baziranu na albumu “The Wall” grupe Pink Floyd, iz 1979. godine. Opera nastala kao saradnja Votersa i montrealske opere biće premijerno prikazana 11. marta 2017. godine u Kvebeku. Dirigent Alen Tridel će voditi orkestar Metropolitain...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.