Priznanje katoličke crkve Braći Bluz

Izvor: S media, 18.Jun.2010, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanje katoličke crkve Braći Bluz

Muzička komedija iz 1980. godine "Braća Bluz" (Blues Brothers), reditelja Džona Landisa, koja ove nedelje obeležava svoju 30. godišnjicu, dobila je posebno priznanje od katoličke crkve.

Naime, zvanično glasilo Vatikana Oservatore romano nazvalo je ovaj film "katoličkim klasikom", ističući da bi ga trebalo preporučiti vernicima širom sveta.

List navodi da film obiluje katoličkim obeležjima i da je njegova radnja veoma poučna jer glavni junaci, braća Džejk >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << (Džon Beluši) i Elvud (Den Akrojd) žele da okupe stari bend kako bi prikupili novac za dva sirotišta u kojima su odrasli.

Pored Belušija i Akrojda, u kultnom filmu se pojavljuju brojni poznati muzičari: Džejms Braun, Rej Čarls, Areta Frenklin, Džon Li Huker i Čaka Kan.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priznanje katoličke crkve Braći Bluz

Izvor: Blic, 19.Jun.2010, 00:50

Muzička komedija iz 1980. godine "Braća Bluz", reditelja Džona Landisa, koja ove nedelje obeležava svoju 30. godišnjicu, dobila je posebno priznanje od katoličke crkve. ..Naime, zvanično glasilo Vatikana "Oservatore romano" nazvalo je ovaj film "katoličkim klasikom", ističući da bi ga trebalo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.