Nova pesma benda Gang of Four

Izvor: BalkanRock.com, 08.Mar.2018, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pesma benda Gang of Four

Slavni britanski bend Gang of Four objavio je pesmu “Lucky“.

Ovo je prva pesma koju je bend objavio u poslednje tri godine od albuma “What Happens Next“, iz 2015. godine.

“Ova pesma je proizvod slučajnosti. Gledao sam jedan od onih finansijskih kanala na kome se mogu videti šest belih muškaraca kako se raspravljaju o berzi i to me podstaklo da mislim o tome kako sreća može da bude ograničena”, rekao je o novoj pesmi gitarista Andy Gill.

>> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << />Pesma “Lucky”, je nastala u saradnji Andyja Gilla i Johna Sterrya, uz pomoć producenta Bena Hillera.

Gang Of Four svoju karijeru počinje kultnim. debi, albumom “Entertainment!” koji mnogi svrstavaju visoko na listi najboljih albuma punk i postpunk ere. Sličan uspeh ostvaruju i drugim albumom “Solid Gold”, kao i EP-jevima “Yellow” i “Another Day / Another Dollar”. Treći “Songs Of The Free” iz 1982. godine donosi “I Love A Man In A Uniform”. Nakon albuma “Hard” 1983. grupa u sledećih 20 godina objavljuje svega dva izdanja (“Mall” 1991. i “Shrinkwrapped” 1995.), a povratak označio je izlazak nanovo snimljenih pesama na ploči “Return The Gift”,  2005. godine.  Album “Content” izlazi 2011., dok je još uvek album “What Happens Next” iz 2015. godine.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.