Najnoviji EP Zoon politikona

Izvor: BalkanRock.com, 23.Dec.2015, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najnoviji EP Zoon politikona

Zoon politikon osnovan je u Podgorici, 2011. godine. Za četiri godine svog postojanja, uspjeli su da snime i isto toliko izdanja. Najnoviji EP “Pu spas za sve nas!” sniman je i produciran u studiju Ground Loop, a odgovorni za zvuk ovog izdanja su Ivan PejovićNikola Vicković iz benda Solid Ground.

Muzika koju stvara ovaj bend je mješavina različitih rok žanrova, sa čvrstim, energičnim hardcore ritmovima i gitarskim rok-bluz >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << dionicama. Tekstovi pjesama su kratke parole, ili vrlo jasne i precizne, ili one kojima je smisao neuhvatljiv, slobodne, šaljive i apsurdne.

Zoon politikon ima nepromijenjenu postavu koju čine tri člana: Ilija Gajević (glas i gitara) , Jovan Gajević (glas i bas gitara) i Lazar Kojović (bubanj) .Četvrti član, tekstopisac, Danijela Despotović ne nastupa uživo sa bendom.

Do sada objavljeni EP “Čovjek pa ” , LP “Rupe u glavi” i EP “Bas eliminator” su dostupni za besplatan download i preslušavanje na adresi bucanpas.com.

Na novom EP-u se nalazi i jedna stara stvar “Želim” koju je u studiju Ultrazvuk snimio Bojan Bojanić (Autogeni trening). “Bend smatra da je ona zvukom i temom nerazdvojivi dio ove cjeline. Sve pjesme nastale su na probama u zanimljivom procesu, kroz koji se bend trudio da pronađe novi zvuk. Potreba za ovim eksperimentom nastala je nakon povratka basiste, Jovana Gajevića“, objasnili su muzičari.

Zoon Politikon najavljuje i spot za pjesmu “Pu, spas!” , koji je sniman u San Francisku.Predstaviće ga naredne godine a o  detaljima će publika biti upoznata na vrijeme.

Na EP-u, koji se može besplatno preuzeti sa platforme Bučan pas (www.bucanpas.com), nalazi se pet pjesama:

1. Pu, spas za nas!

2. Izlizani mozak

3. Ni malo nije malo

4. Imam plan

5. Želim

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.