Najavljeni izvođači prvog Belgrade Metal Meetinga

Izvor: BalkanRock.com, 02.Sep.2017, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljeni izvođači prvog Belgrade Metal Meetinga

Sledeća godina nam kreće u znaku metala jer već 19. januara imaćemo priliku da čujemo prvi po redu festival metal muzike, Belgrade Metal Meeting. Odabrani bendovi za predstojeći sjajan događaj su Kreator, Decapitated, Dagoba i Noctiferia.

Kreator, pravo iz Nemačke, nakon trideset godina uspešne karijere, staće i pred beogradsku publiku, a nadamo se da ćemo biti u prilici i da čujemo njihov novi album, Gods of Violence (Nuclear Blast), >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << nastao ove godine.

Decapitated, Poljaci u death/groove fazonu, još su jedan bend koji imamo prilike da čujemo sledeće godine. Ovi metalci su za fanove bili prepoznatljivi kao tehnički death metal bend, ali vremenom oblikuju svoj zvuk, tako da je novi album Anticult (Nuclear Blast) nešto malo drugačiji.

Dagoba, rame uz rame sa bendom Gojira, vodeći po pitanju metal bendova koji dolaze iz Francuske. Neobični sa stilom, koji je kombinacija groove metala i elektronike. Na koncertu promovisaće novi album Black Nova (Century Media).

Noctiferia, slovenački bend, sa korenima u death/black metalu, do novog fazona punog eksperimetisanja modernih stilova metala i industrijala. Uspešan album Death Culture, izdat 2010. godine, ima ozbiljnu opasnost da bude zamenjen novim akustičnim albumom Transnatura na kojem se nalaze verzije starih pesama u novom aranžmanu, nastalim prošle godine.

Organizatori festivala su MH Concerts i Serbian Hellbangers. U najavi je mogućnost još nekih bendova, a o svemu bićemo obavešteni naknadno. U planu je da Belgrade Metal Meeting postane tradicionalni festival, tako da sama priča je daleko više za podršku.

Ulaznice su u prodaji od 4. septembra, na svim prodajnim objektima Eventima, kao i u Felixu u Beogradu i Mungosu u Novom Sadu. Po akcijskoj ceni, koja je aktivna do 1. oktobra, karte se kreću 2.600 dinara, a u predprodaji koštaće 3.400 dinara i 3.700 dinara za fan pit. Na dan koncerta iznosiće 4.000 dinara.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.