Mateo & Professah – Skretanje za Oz (album)

Izvor: SerbianUnderground.com, 29.Okt.2013, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mateo & Professah – Skretanje za Oz (album)

Kao što smo pre nekih mesec dana najavili pesmom „Večeras“, konačno je gotov album „Skretanje za Oz“, koji su zajedno odradili bitmejker iz Požarevca – Professah i MC iz Beograda – Mateo.

„Skretanje za Oz“ je album na kom je ovaj dvojac radio ravno 2 godine, počevši od prve zajedničke pesme „Krug“, koja je dovela do ideje o radu na zajedničkom albumu. Počelo se lagano, sporijim tempom, kada se posle nekih 9 meseci tempo znatno ubrzava i nižu se pesme za pesmom, a sam album je dobio koncept i počeo da poprima oblik kakav danas može da se vidi i čuje.
O imenu i albumu uopšte, Mateo kaže: „Suština je da svako od nas traži to neko figurativno rečeno „Skretanje za Oz“, koje je opet, svakom od nas različito. Na tom putu se dese razne stvari, koje sam ja često ne tako direktno i ponekad skriveno opisao u svojim pesmama, na način na koji volim to da radim, i predstavio otprilike svoju celokupnu filozofiju o životu, uspehu, padu, ljubavi, opstanku, volji, promenama…“

Professah je zadužen za apsolutno sve bitove, kao i lajv gitaru koju često možete čuti kao dodatak bitovima, dok je Mateo naravno zadužen za vokal i tekstove. Mix i master je odradio Tormi (MC iz Vlasotinaca, inače član vLAscoastin crew-a) koji takođe gostuje na dve pesme. Usnimavanje albuma je radio Blokovski u Carski Rez studiju, dizajn Triler iz Kragujevca, a fotografiju Maja Ignjatović. Od gostiju su mesto na ovom albumu našli kako manje tako i više poznati (afirmisani) MC-jevi: Neafirmisan, Tormi, Rema Luda Kuća, Blokovski i Škabo; kao i dva sjajna DJ-a, BKO i Munja.
Mateo: „Iskreno preporučujem slušanje celokupnog albuma, jer se tako može videti cela slika onoga što sam imao da kažem u poslednje dve godine iako ima pesama koje bi verovatno mogle da prođu fino kao singlovi!“.
YOUTUBE PLAYLISTA – SKRETANJE ZA OZ
DOWNLOAD – SKRETANJE ZA OZ




Za sve one koji bi želeli da poruče original CD, mogu to učiniti putem Mateovog profila na fejsu ili putem formulara koji možete videti u nastavku ovog teksta. Cena CD-a je 300 din. (+ poštarina).
PORUČI CD:
[contact-form-7]

Nastavak na SerbianUnderground.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SerbianUnderground.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SerbianUnderground.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.