Izvor: BalkanRock.com, 04.Okt.2016, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(Lenji) Mravi rade na novom albumu

Poslednja svirka Mrava, Podgorica 2014.

Kultna beogradska grupa Mravi je trenutno u studiju i radi na svom drugom studijskom albumu čiji je naziv još uvek nepoznat. Ovo će biti njihovo prvo studijsko izdanje od 1998. godine, kada je izašao njihov čuveni prvenac “Na travi…“.

Bend je sporadično radio u protekloj deceniji i objavio je dva singla koja će se naći na novom albumu i koja su oba dobila ekranizacije – pesme “Mlad čovek” i >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << “Okovani”. U vezi sa trenutnim radom benda, pevač i lider benda Sale Ivanović je dao zanimljivu izjavu za Balkanrock: “…i onda je Cvrčak iskvario Mrave. Prestali su da rade, pridruživši se Cvrčku u muziciranju falusu. A onda su ih izujedale CC muve…Pa im je pukla guma na tramvaju…Pa su ih oteli saborci boraca narodne lige oslobođenja Donje Volte…Pa su tražili otkup. Pa niko nije hteo da plati. Pa kad su shvatili da vajde nema, predali su ih vanzemaljcima, za dž. Pa se vanzemaljcima pokvario leteći tanjir…E sad, ne zna se pouzdano šta se dalje dešavalo, samo se zna da su Mravi ispali “najpametniji” i da su sve druge nadmudrili. I eto ih sad, uzevši se u pamet, okončavaju odavno započeto snimanje svog drugog studijskog albuma (sramota, drugi album za 22 godine postojanja) u zdravlju i veselju. Prava uživancija. Pravljenje najdražeg dnevnika od kupusare”

Album će biti miks živih improvizacija, muzičkih deonica nasnimavanih u tri studija, sa letopisima, putopisima, epovima i haiku poezijom. Kuća koju su gradili domaćini, a ukrašavali putnici-namernici. Trenutni rad se oslanja na studio Destilerija u Borči kod Petra Rudića, materijal miksa Marko Jovanović, a muziciraju Mravi u nepromenjenom sastavu : Pera Rudić, Šobaja, Delija, Derva, Torima, a imaćemo i podršku našeg, fizički neprisutnog, stalnog člana, Nenada Nedžada Tešića iz grada Sarajeva, objašnjava Sale.



Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.