Knjiga Slash na poklon za prvih 100 kupaca karata

Izvor: NC magazin, 17.Maj.2011, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjiga Slash na poklon za prvih 100 kupaca karata

Prvih 100 kupaca, koji kupe karte za koncert čuvenog gitariste Slash-a, na poklon dobijaju i knjigu „Slash” Anthony Bozza, koju je na srpskom jeziku izdala izdavačka kuća „Laguna”.

1985. godine Slash se zajedno sa Axl Rose-om, gitaristom Izzy-em Stradlinom, basistom Duff-om McKaganom i bubnjarem Steven Adler-om, pridružio novooformljenom bendu, Guns 'N’ Roses. Tokom tri godine, njihov debi album „Appetite for Destruction“ više puta je prešao platinske tiraže i od G'N'R napravio jedan od najdinamičnijih hard rok sastava osamdesetih. Slash-ovi nasilni rifovi i prodorni soloi vrlo brzo su postali zaštitni znak benda. Međutim, tenzije među članovima bile su sve veće tokom godina što je dovelo i do Slash-ovog odlaska iz Gunsa sredinom devedesetih.

U periodu procepa sa Gunsima, Slash je pokrenuo projekat sa strane pod nazivom Slash’s Snakepit, grupu sastavljenu od novih članova Gunsa (gitariste Gilby Clarke, bubnjara Matt Sorum), kolege iz Alice in Chains (basiste Mike Inez) kao i pevača Eric Dover-a. Bend je izdao dva albuma koja nisu dostigla komercijalni uspeh Gunsa: "It’s Five O’Clock Somewhere" u 1995. i "Ain’t Life Grand" u 2000. godini (snimljen u drugačijem sastavu). Albumi nisu bili veliki hitovi ali su jako dobro demonstrirali Slash-ov talenat.

Nastavak na NC magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NC magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NC magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.