Kako da vam dugo putovanje automobilom bude interesantno?

Izvor: SerbianUnderground.com, 26.Jul.2021, 11:28

Kako da vam dugo putovanje automobilom bude interesantno?

Kada putujete na daleku destinaciju vašim četvorotočkašem, izuzev priprema vozila za put i kreiranja plana puta, jedno od pitanja koje se mnogima javlja jeste kako da se svi u vozilu zabave i kako da što vreme do željene lokacije prođe što brže. 
Budući da govorimo o putovanju koje traje i nekoliko desetina sati, mnoštvo je situacija u kojima ne možete da pronađete izvor zabave. Baš iz tog razloga rešili smo da vam u narednim redovima predstavimo interesantne aktivnosti koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SerbianUnderground.com << će dugo putovanje učiniti zabavnom avanturom!
Muzika – glavni izvor zabave tokom vožnje Kada govorimo o dugoj vožnji automobilom, svaki vozač pre svega treba da bude koncentrisan na put, odmoran i fokusiran, te možemo reći da oni iza volana nemaju puno opcija za zabavu. 
Ipak, postoji jedna sjajna opcija – muzika. 
Pažljivo odabrani muzički hitovi vozače neće ometati tokom vožnje, a itekako ih mogu zabaviti. S obzirom na to da ste se vašim četvorotočkašem ustremili na daleku destinaciju, važno je da na vreme pripremite plejlistu, te bezbrižno uživate uz prijatne zvukove omiljenih pesama. 
Dobra vest je da postoje aplikacije za skidanje muzike na telefon, te vašu listu pesama možete pripremiti znatno ranije, dok se pakujete za putovanje. U zavisnosti od modela vašeg automobila i mogućnosti koje vam nudi, možete telefon povezati kablom ili putem bluetootha, kako bi svi u automobilu uživali u kvalitetnom stereo zvuku.
Na ovaj način nećete trošiti internet na vašem mobilnom telefonu, što je posebno važno kada putujete u inostranstvo. Kada vam baterija bude pri kraju, jednostavno je dopunite u automobilu i nastavite sa relaksacijom uz muziku. 

Knjige – na jednostavan način uplovite u svet mašte  Možemo se složiti da su suvozači tokom dugih putovanja pravi srećnici, te imaju mnogo više izvora zabave tokom vožnje. 
Knjige su odlična opcija kako tokom vožnje, tako i na samoj destinaciji za odmor. Ukoliko ste se zaputili na more, sigurni smo da ste u svom prtljagu, između kupaćih kostima i šarenolike letnje odeće spakovali i nekoliko zanimljivih naslova za čitanje na plaži. 
Stoga vam preporučujemo da jednu od tih knjiga smestite u svoj ručni prtljag, te zaplovite u interesantno štivo tokom vožnje. Predlažemo vam da napravite potpuni ugođaj za sebe – ponesite jastuk, stavite slušalice u uši, naslonite se na sedište i uživajte u literaturi.
Sigurni smo da vam vozač neće zameriti na odvojenom vremenu za čitanje, a i njemu će sasvim sigurno prijati pauza od razgovora i fokusiranje na put. 
Zanimljive igre koje će vas zabaviti na putu  Dolazimo do još jedne opcije koja može biti korisna za vozače i suvozače. Pomenućemo nekoliko igara, a sigurni smo da ste se sa njima susretali tokom odrastanja. 
Za ove interesantne igre neće vam biti neophodna posebna koncentracija, a sigurni smo da će vas barem malo nasmejati, pa i nećete primetiti koliko vremena je prošlo dok ste se zabavljali.
Primer jedne takve igre jeste poznato “Na slovo na slovo”, igra u kojoj smo gotovo svi učestvovali u detinjstvu. Kada se svi iz automobila uključe, zabavu ćete podići na viši nivo! 
Još jedna zabavna igra jeste popularni “Kaladont”. 
Da li ste čuli za ovu igru reči?
Zadatak učesnika jeste da osmisle reč koja počinje na poslednja dva slova reči koju je izgovorio prethodni učesnik. Još jedno važno pravilo jeste da ne smete izgovoriti reč koja se završava na ka jer ste u tom slučaju izgubili. Iz igre ispada onaj koji za dogovoreno vreme ne pronađe reč na ponuđena dva slova. 
Zanimljivo je da je ova igra dobila naziv po marki paste za zube “Kaladont” i da se zove baš tako jer na poslednja dva slova ove reči nt nije moguće nastaviti niz. 
Napravite pauzu na interesantnoj lokaciji Jedan od načina da vozači predahnu, da svi putnici protegnu noge i osveže se jeste pravljenje pauze. Pre samog početka puta možete napraviti plan stajanja, tako da vožnju organizujete u skladu sa tim.
Stajanje možete napraviti u nekom interesantnom ugostiteljskom objektu koje je na vašoj ruti, ali isto tako nemojte se plašiti da malo skrenete sa puta. Ukoliko ste automobilom udaljeni svega nekoliko kilometara od prelepog prirodnog predela ili popularne turističke atrakcije, savetujemo vam da napravite kratku pauzu. Na ovaj način napunićete baterije za nastavak puta i iskusiti nešto novo!
Za kraj ćemo pomenuti da izuzev zabavnih aktivnosti, jedna od važnih stavki za dugo putovanje automobilom jeste da pripremite hranu, vodu, tanko ili debelo ćebe (u zavisnosti od spoljne temperature) i druge značajne sitnice kako biste kreirali maksimalni ugođaj tokom višečasovne vožnje.
Srećan put!
The post Kako da vam dugo putovanje automobilom bude interesantno? appeared first on Serbian Underground.

Nastavak na SerbianUnderground.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SerbianUnderground.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SerbianUnderground.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.