Izvor: SerbianUnderground.com, 08.Maj.2023, 15:17

Ideje za romantičnu večeru u kućnoj atmosferi

Romantične večere su odličan način da održite vezu sa partnerom i da zajedno uživate u intimnom trenutku. U takvim prilikama često se proslavljaju različite godišnjice, posebne prilike ili jednostavno želja da provedete neko vreme sa nekim koga volite.
Međutim, ne morate da napuštate kuću da biste uživali u romantičnoj večeri – upravo suprotno! Domaća atmosfera može biti romantična i intimna kao atmosfera restorana.
U ovom članku ćemo vam dati >> Pročitaj celu vest na sajtu SerbianUnderground.com << neke ideje za večeru kod kuće.
Izaberite najbolje italijansko vino za romantičnu večeru Odabir pravog pića za večeru može biti ključan faktor “uspeha”, a italijanska vina predstavljaju savršen izbor za romantičnu večeru kod kuće. Ako želite da izaberete savršeno vino za ovu priliku, važno je obratiti pažnju na nekoliko stvari.
Prvo treba da izaberete vino koje će se dobro slagati sa jelom koje ste pripremili. Na primer, crvena najbolje idu uz meso, dok bela vina najbolje idu uz ribu i salate.
Pored toga, obratite pažnju na aromu i ukus koje planirate da poslužite. Želite vino koje će biti nežno i prijatno, bez jakog mirisa i ukusa. Naravno, ovo zavisi i od vašeg ličnog ukusa, ali uopšteno govoreći, najbolja italijanska vina za večeru su ona koja su glatka, puna ukusa i lako se piju.
Neka od najboljih italijanskih vina za romantičnu večeru uključuju Chianti, Amarone, Barolo i Valpolicella. Chianti je poznat po izražajnoj voćnoj aromi i savršeno se slaže sa italijanskim jelima kao što su testenina i pica, dok je Amarone nešto jače, punog ukusa i sa aromom sušenog voća, a savršeno ide uz crveno meso. Pored njih, tu je i Barolo, još jedno crno vino jakog ukusa, sa aromom tamnog voća i kože, koje idealno ide uz jaka jela od crvenog mesa.
Naravno, postoje i druge vrste italijanskih vina koje se mogu koristiti za večeru, tako da ćete moći da pronađete savršeno po svom ukusu i potrebama.
Jela koja bude romantiku kod kuće Kada odaberete savršeno piće, vreme je da razmislite o hrani. Italijanska kuhinja je savršena za takve prilike, jer se sastoji od ukusnih, ali jednostavnih jela koja se lako pripremaju.
Evo nekoliko ideja za jela koja se mogu poslužiti za romantičnu večeru kod kuće:
Pesto pasta je testenina sa bosiljkom, pinjolima, belim lukom, maslinovim uljem i pestom od parmezana, savršena za vegetarijance. Fettuccine Alfredo je pasta sa kremastim sosom od pavlake, putera i parmezana, servirana sa komadima piletine. Lazanje su tradicionalno italijansko jelo sa slojevima testenine, mesa i sira, obično se služi uz salatu i crno vino. Rižoto je poznato italijansko jelo sa pirinčem, povrćem, mesom ili plodovima mora i sirom, koje se služi kao glavno jelo ili prilog uz meso. Savršena romantična večera ne može da prođe bez savršenog dezerta za kraj večeri. Tiramisu je tradicionalni italijanski dezert sa kremom od maskarpone sira, kafom i savojskim keksom.
Ova jela su samo neke od mnogih mogućnosti koje se mogu iskoristiti da stvorite romantiku kod kuće. Važno je odabrati jela koja su ukusna i odgovaraju vašem ukusu i željama. Uz savršeno italijansko vino i ukusnu hranu, možete stvoriti pravu ljubavnu atmosferu i uživati u vremenu sa svojim partnerom.
Šta možemo zaključiti… Iako će vam tokom ovakve jedne večeri biti najvažnije da budete sa svojim partnerom ili partnerkom, hrana i piće takođe igraju bitan deo cele atmosfere. Verovatno vam je poznato da je večera poput piletine u nekom sosu i vinom mnogo bolji izbor od masnije hrane, koja uglavnom teško pada želucu i zbog koje vam kasnije tokom večeri neće biti baš toliko prijatno.
Birajte laganu hranu, koja se lako vari, ali i za koju važi da je afrodizijak, kao i pitka i ukusna vina. Kad sve spremite i servirate, jedino vam ostaje da uživate sa svojom bliskom osobom.
The post Ideje za romantičnu večeru u kućnoj atmosferi appeared first on Serbian Underground.

Nastavak na SerbianUnderground.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SerbianUnderground.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SerbianUnderground.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.