Izvor: BalkanRock.com, 07.Okt.2016, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hardkorom protivu kiše: Last Hope, T-Error, Suffering’s The Price, Streetcore Unity

Last Hope, foto: Vukašin Stanojević

Da kiša nema moć da naruši alternativne metode grada Niša sinoć nam je dokazala ekipa ujedinjena u jednostavnoj reči hardkor. Naime, u klubu Feedback nastupili su T-Error, legendarni Last Hope iz Bugarske uz podršku lokalnih teškaših sastava Suffering’s The Price i Streetcore Unity.

Na početku vredi napomenuti da je satnica bila poštovana (što je, kada su koncerti u klubu Feedback u pitanju, >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << prava retkost) i svaki bend je imao nekih 45 minuta žestokog performansa.

Streetcore Unity

Prvi je nastupio Streetcore Unity. Sastav koji je proizvod prijateljstva predstavio je sebe i nekolicinu bisera sa svoje ipak skraćene set liste. Nakon malo natezanja usled tehničkih problema desio se udar zvan “Into the System“. Publika koja se tek okupljala uživala je u snažnoj energiji koju ova petorka provocira pesmama kakve su “Internal“, “Based on a True Story” ili “Tijana’s Law” . Nastup je izveden veoma profesionalno naposletku zapečaćen aktuelnim singlom “Two Dead Boys“.

Suffering’s The Price

Sledeći na binu stali su “Suffering’s The Price“. Međutim, ni oni nisu imali sreće sa tehnikalijama, pa je i tu bilo povuci, potegni. Nakon “Intra” pesmom “Cut off that Bound” poteglo se iz njihovog prvog albuma “Skull Tower“. Viktor Nagradić, uzgred vokalista i Honey Ridera, u više navrata pozivao je prisutne da priđu bliže i da se ne stide jer je kanda publika bila pomalo ucveljena. “Final Judgement” i “The Dark Age” sasvim prikladno odgovorili su svrsi te su se formirale prve omanje šutke i sve ono što spada u specifičnost metal muzike. Naročita snaga se oslobodila usled pesme Shattered Realma “This World Is Mine” koju je bend izveo zajedno sa pevačem benda Streetcore Unity.

T-Error

T-Error je treći po redu koji se popeo na binu. Neumorni, brutalni i evidentno glasniji od prethodnika pokazali su spretnost benda sa iskustvom od dvadeset godina postojanja. Centrifuga devedesetih iznedrila je pesme među kojima su “Resurrection“, “Right to your Face“, “The Fallen One“, “Broken Hearted” sinoć dominirale klubom Fidbeka. Nije se stajalo. Vazduh je uzet samo na kratko da bi se posvetili zasluženi aplauzi svim sastavima koji su sinoć prkosili kiši. Da je staru školu teško izostaviti pokazao je surovi vokal Milana Taskovića, kao i podloga tvrde ritam sekcije koju čine Ivan Momčilović za bubnjevima i Srđan Petrović za bas gitarom uz opaku gitaru Bratislava Prolovića. Šutke su postale žešće kao i celokupna energija koja ima tendenciju da ostavi bez daha.

Last Hope

Najizdržljiviji ostali su do kraja da isprate goste. Last Hope prvi put u Nišu. Zbog toga je euforija benda bila naglašena i Nišlije su imale prilku da uživaju u performansu koji ovi Bugari nazivaju viskooktanski životni šou. Isporučena je velika doza sirove, borbene energije koja pod ovim imenom postoji od 1995. godine i vrši veliki uticaj na sceni već godinama. Pesma “Go Fuck Yourself” podgrejala je strasti gde su već počela dobacivanja iz publike željne pesme “Fuck Police“. Ipak trebalo je pričekati hit i manifestovati ono divlje iz prirodnog stanja uz ništa manje dobre numere “Under the Flag” ili “Someone else“. Komunikacija je bila na adekvatnom nivou i jasno je da je Last Hope već dobro poznat određenom delu niške publike.

Jedan čas nakon ponoći doneo je kraj fantastičnog koncerta koji izvlači zvukove ispod zemlje a koje je nemoguće izostaviti kao ni zaustaviti.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.