„Egzit” nudi najviše za najmanje novca

Izvor: Politika, 14.Apr.2015, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Egzit” nudi najviše za najmanje novca

„Dejli mejl” i „Gardijan” objavili istraživanje po kojem novosadski festival najviše pruža posetiocima u odnosu na cenu ulaznice

Britanski listovi „Dejli mejl” i „Gardijan” objavili su istraživanje po kojem je novosadski „Egzit” proglašen za festival koji najviše pruža u odnosu na cenu ulaznice. U analizi kojom je obuhvaćeno deset najvećih svetskih festivala, analizirajući od cena ulaznica preko pića do smeštaja, došlo se do zaključka da je američki >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << „Coachella” festival najskuplji za svoje posetioce, dok „Egzit” pruža najviše za najmanje novca.

Lista je obuhvatila i belgijski „Tomorrowland”, britanski „Glastonberi”, danski „Roskilde”, španski „Sonar”, mađarski „Sziget”, nemački „Rock Am Ring”, francuski „Main Square” i poljski „Open Air”. Trodnevna ulaznica za „Coachella” festival košta 350 evra, a za isto toliko dana „Tomorrowland” traži 302, a „Glastonberi” 312 evra. Komplet ulaznica za „Sziget” trenutno iznosi 225 evra, dok samo jedan dan na ovom festivalu košta 65 evra, što je za pet evra više od ulaznice za celu „Egzit” avanturu, koja obuhvata četiri festivalska dana na Petrovaradinskoj tvrđavi i četiri dana morskog uživanja – „Si dens” festivala na plaži Jaz kraj Budve u Crnoj Gori.

„Iako je ’Glastonberi’ mesto rađanja britanske festivalske kulture i najznačajniji muzički događaj u kalendaru Velike Britanije, kako istraživanje pokazuje, ova tradicija posetioce previše košta. Britanci koji žele da dobiju najbolju vrednost za ono što jedan festival pruža, trebalo bi da se ugledaju na Srbiju i ’Egzit’, gde za manje novca možete uživati u super hrani, piću i muzici velikih bendova kao što su ’Motorhed’, ’Fejtles’ ili ’Prodidži’”, izjavio je Sajmon Filips, predstavnik kompanije „No.1 Currency” iz Londona, koja britanskim turistima pruža finansijske usluge i putna savetovanja.

Ovog leta „Egzit” avantura počinje 9. jula u Novom i trajaće deset dana, sve do 18. jula na budvanskoj plaži Jaz. „Egzit” festival slavi 15. rođendan na Petrovaradinskoj tvrđavi, a „Si dens” festival „brani” titulu najboljeg evropskog festivala u kategoriji do 40.000 posetilaca dnevno. Pored spomenutih, tokom festivala u Novom Sadu od 9. do 12. jula na Petrovaradinu će nastupiti i Hardvel, Džon Njumen, „Klin bandit”, Tom Odel…

I. A. 

objavljeno: 15.04.2015

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.