Nova sezona Beogradske filharmonije

Izvor: Vesti-online.com, 09.Sep.2010, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova sezona Beogradske filharmonije

Beogradska filharmonija (BF) sutra u Kolarčevoj zadužbini otvara novu sezonu i to, kako su u toj instituciji duhovito primetili, novogodišnjim koncertom usred septembra, kojim će biti obeleležena jevrejska 5771. nova godina.

Ciklus Nove godine, kojim Filharmonija simbolično obeležava nove godine različitih kultura, otvara Budimpeštanski klecmer ansambl pod upravom dirigenta Orija Lešmana iz Izraela, saopštila je BF.

Oni će sa Filharmonijom izvoditi tradicionalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jevrejsku muziku. Na programu su još i "Priče sa zapadne strane" Leonarda Bernštajna i treći stav iz Prve simfonije Gustava Malera.

Do kraja sezone orkestar BF će ravnopravno slaviti i obe hrišćanske (po gregorijanskom i julijanskom kalendaru), islamsku i kinesku novu godinu.

Ciklus Nove godine samo je jedan od šest u okviru kojih će Filharmonija do juna sledeće godine održati trideset koncerata. Ostali ciklusi su Hod po žici, Crno-beli ciklus, Jesen, Zima i Proleće.

U novoj sezoni publika će upoznati novog šefa-dirigenta, proslavljenog kineskog dirigenta Muhaia Tanga, koji će se predstaviti na šest koncerata.

Karte za otvaranje sezone mogu se kupiti na blagajni Kolarca, po ceni od 600, 800 i 1000 dinara, a do 15. oktobra traje i redovna prodaja kompleta karata, kažu u Filharmoniji uz napomenu da je više od 70 odsto kapaciteta Velike sale Kolarčeve zadužbine za sve koncerte do kraja sezone rasprodato u toku promotivne prodaje karata.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje sezona BG filharmonije

Izvor: B92, 10.Sep.2010, 10:25

Beogradska filharmonija 10. septembra u Kolarčevoj zadužbini otvara novu sezonu, i to novogodišnjim koncertom usred septembra, kojim će biti obeleležena jevrejska 5771. nova godina...Ciklus Nove godine, kojim Filharmonija simboliccno obeležava nove godine različitih kultura, otvara Budimpeđtanski...

Nastavak na B92...

BGF: Jesmo se razumeli!?

Izvor: SEEcult.org, 10.Sep.2010

Beogradska filharmonija počinje 10. septembra novu sezonu koncertom u Kolarčevoj zadužbini sa Budimpeštanskim klecmer ansamblom, pod vođstvom dirigenta Orija Lešmana, predstavnika mlađe generacije izraelskih umetnika, a pod vođstvom novog šefa-dirigenta, Muhaija Tanga iz Kine, sviraće tokom...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.