Bliži se gostovanje Iron Maidena u Zagrebu

Izvor: BalkanRock.com, 12.Jun.2018, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bliži se gostovanje Iron Maidena u Zagrebu

Britanski kraljevi svetske heavy metal scene – IRON MAIDEN – službeno su krenuli na novu turneju. Legacy Of The Beast otvorena je u velikom stilu,u subotu 26.5. u Tallinnu. U nizu arena i festivalskih nastupa, Legacy Of The Beast 24. jula 2018. ugostiće i Arena Zagreb.

Koncept svetske turneje Legacy Of The Beast inspiriran Maidenovom istoimenom mobilnom igrom i stripom, temeljen je oko nasleđa imena Legacy Of The Beast, a njihov menadžer Rod Smallwood >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << naglasio je kako se radi o vrlo posebnom, dosad neviđenom showu. Tvrdi kako im je tematika ove History/Hits turneje dala prostora da budu kreativni i dobro se zabave planirajući je, a na pozornice širom sveta donesu šaroliku mešavinu novih i starih hitova uz mnoštvo iznenađenja za oko i uho.

Posebni gost i predgrupa Iron Maidena u Estoniji bio je američki metalcore sastav Killswitch Engage, a na koncertu u Hrvatskoj tu čast ima američki bend TREMONTI. Mark Tremonti, pevač i gitarista s kojim grupa deli ime, proslavio se u rock bendu Creed, te kao vodeći gitarista grupe Alter Bridge, a uz njega danas sviraju gitarista Eric Friedman i bubnjar Garrett Whitlock, dok je deo sastava jedno vreme činio i glasoviti basista Wolfgang Van Halen. Ova heavy metal struja iz Orlanda na Floridi donosi nam muzičko-žanrovski koktel trash metala, speed metala, alternative metala, hard rocka i post-grungea. Napalm Records ovog juna će objaviti njihov novi album naslovljen A Dying Machine, a za žestoku svirku Maidenovaca publiku će zagrejati aperitiv play listom vlastitih hitova poput Waste Your Time, Another Heart, All I Was, Cauterize i The Things I’ve Seen.

Ulaznice za Iron Maidenu Areni Zagreb 24.7.2018. dostupne su u sustavu prodajnih mesta Eventima ili putem linka klikom ovde.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.