Bliži se 19. Novosadski džez festival

Izvor: BalkanRock.com, 13.Nov.2017, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bliži se 19. Novosadski džez festival

Jedan od kulturnih simbola Novog Sada, Novosadski džez festival, održaće se po 19. put od 15. do 18. novembra. Mesto dešavanja biće dve lokacije: Novosadsko pozorište i Srpsko narodno pozorište.

Svojevrsnu uvertiru na tri lokacije napraviće novosadski sastavi, dok će 15. novembra u sklopu glavnog programa u Novosadskom pozorištu nastupiti muzičari iz Pečuja, nekadašnje Evropske prestonice kulture (2010), Plovdiva, buduće Evropske prestonice kulture >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << (2019) i Sankt Peltena, austrijskog grada-kandidata za titulu prestonice (2024).

Kao poklon ljubiteljima džeza, Fondacija “Novi Sad 2021 EPK” i Kulturni centar Novog Sada organizuju predfestivalske aktivnosti koje se odnose na sjajne nastupe novosadskih sastava na tri lokacije od 11. do 14. novembra.

Prve večeri u 21 sat na Petrovaradinskoj tvrđavi u Galeriji I.T.D. nastupiće “Hako trio”, 12. novembra u 21 sat na brodu “Cepelin” predstaviće se “Milena Jančurić group”, dok će 14. novembra u 21 sat u Gradskoj pivnici binu preuzeti “Čičkovi čvorci”.

Početak glavnog programa Novosadskog džez festivala u Novosadskom pozorištu obeležiće gosti iz Evropskih prestonica kulture: “Trio afium” iz Pečuja, “Karageogiev quartet” iz Plovdiva i “Grossmutterchen hatz & klok” iz Sankt Peltena.

Saradnja Fondacije “Novi Sad 2021” i Kulturnog centra Novog Sada ogleda se u edukativno-afirmativnom pristupu, internacionalizaciji i promociji mladih novosadskih muzičara i njihovih kolega iz drugih Evropskih prestonica kulture. Ovo je ujedno i način da se istakne neophodnost i važnost saradnje Fondacije s institucijama kulture i doprinos u podizanju kapaciteta tih institucija kroz programsko osnaživanje i izgrađivanje publike.

Kako je navedeno, ovakav pristup u rešavanju nedostataka na kulturno-umetničkoj sceni Novog Sada jeste pravac u kom Fondacija želi da deluje i u budućnosti. Planovi su usmereni na stvaranje prilika za edukaciju i izgradnju novih mogućnosti za sve, bez obzira da li je reč o organizaciji, logistici, izvođačima i umetnicima ili publici koja uživa

Cena pojedinačne ulaznice za koncertno veče u Novosadskom pozorištu – Újvideli szinház je 400,00 dinara. U Novosadskom pozorištu – Újvideli szinház se pojedinačne ulaznice prodaju samo 15. novembra. Vreme prodaje od 11 – 20h.

Cena pojedinačnih ulaznica za koncertne večeri u Srpskom narodnom pozorištu iznosi 800,00 dinara. Vreme prodaje od 11 – 20h

Cena kompleta karat za sve četiri večeri iznosi 2.300,00 dinara.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.