Bio sam u izgnanstvu, kompromisi u muzici se ne prave

Izvor: Mondo, 03.Jun.2019, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bio sam u izgnanstvu, kompromisi u muzici se ne prave"

Bend MVP je izdao novi album, a mi smo pričali sa frontmenom Banetom Lalićem o muzici i načinu na koji je došao do novih pesama koje publika sada ima priliku da čuje.

Sa frontmenom benda MVP, Banetom Lalićem, imali smo prilike da porazgovaramo o njihovom novom albumu koji nosi naziv "Na slobodi". U Studiju 6 Radio Beograda, Bane i MVP su održali prisutnima mini koncert u okviru kog su predstavili nove vesele pesme.

"Ovaj album 'Na slobodi' koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << smo upravo izdali je prava prilika da neki mlađi ljudi shvate na koji način smo mi to želeli da kažemo i zapravo šta jedan autor treba iz sebe da izbaci, a to jeste da bude samo svoj i da bude na strani istine, i onda su stvari vrlo jednostavne. Sve to se nagomilavalo vremenom i u jednom trenutku je izašlo", istakao je Bane za MONDO.

Prošlo je neko vreme od kada smo imali prilike da čujemo nove zvuke od ovih muzičara, a Bane otkriva da je proces stvaranja ponekad dugačak i da je bio u samonametnutom izgnanstvu.

"Ja sam čovek koji se bavi filozofijom i izuzetno mi je potrebno vremena da mogu da razmišljam, i da se osamim, pa na kraju krajeva da mogu i da pišem. Okrenem se prirodi i budem u nekoj vrsti izgnanstva van civilizacije", rekao je pevač i dodao da pravac u muzici ne bi nikada menjao - pa ni po cenu materijalne egzistencije.

"Veoma je teško zarađivati od muzike. To je jedna žrtva definitivno. E, sad, pitanje je kako ko može i na koji način da sve to izbalansira. Mi imamo u svojoj muzici hip hop, ali koren i bit muzike koja je izašla je iskrenost i sama potreba da se čovek izrrazi. Tu je ključ svega. Muzika je najkompleksniji medij i duhovne stvari se odražavaju kroz muziku. Ne bih menjao pravac, ja se izražavm samo na način koji osećam. Kompromisi se ne prave."

MONDO intervju: Bane Lalić, MVP

Gosti na albumu "Na slobodi" su im Neverne bebe s kojima su napravili zajedničku pesmu, a Lalić je otkrio kako će u septembru publika imati priliku da čuje još jedan novi singl pod nazivom "Kralj ove džungle" gde će mu se pridružiti kolege Gru, Who See i Struka.

Pitali smo ga i šta misli o stanju u muzičkoj industriji i pravcima u kojima se danas muzika kreće.

"Cela svetska muzička industrija, ne samo ovde u Srbiji, je krenula u potpuno svom pravcu i okrenuta je isključivo materijalnim vrednostima. Prava umetnost se ne dešava često da izađe. Tako da, kažem, svako treba prvo da se vrati u sebe, pa onda da traži umetnost u sebi, a naravno onda posle i da je ispolji", zaključio je Bane.

Pogledajte MONDO TV intervju sa Banetom!

Izvor: MONDO

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.