Bend Analena slavi 20 godina postojanja u zagrebačkoj Močvari

Izvor: BalkanRock.com, 06.Sep.2017, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bend Analena slavi 20 godina postojanja u zagrebačkoj Močvari

Zagrebačko-ljubljanski bend Analena već je dva desetljeća s nama, a povodom toga nastupaju u zagrebačkoj Močvari u subotu, 16. rujna.

Kultni post hardcore screamo bend osnovan je prije dvadeset godina ispred jednog od zagrebačkih zidova na koga su se Six i Mijo spremili zalijepiti plakat za neki od koncerata, koje je u jesen 1997. godine radio URK, u periodu prije nego je osnovana Močvara. Nije prošlo puno vremena od početne ideje do prvog koncerta u kutinskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Baraci, nakon kojeg je Analena, uz suborce Peach Pit, Lunar, FNC Diverzant, Chang Ffos i druge, postala jednim od najaktivnijih bendova tadašnje nove zagrebačke scene.

Nakon albuma “Arhythmetics“, “Carbon Based” i “Inconstantinopolis“, nekoliko stotina koncerata odsviranih uzduž i poprijeko Europe te par personalnih promjena, Analena si je priskrbila kultni status, kako doma, tako i vani – brojna fan baza uvijek je u prvim redovima i izgara zajedno s bendom.

Iako su posljednjih godina zbog raseljenosti između Hrvatske, Slovenije i Engleske umanjili diskografsku i koncertnu aktivnost, Ana, Mijo, Miran i Zet i dalje drže Analenu na okupu. Obljetnica osnivanja benda sjajna je prilika za zagrebački nastup, nakon više od dvije godine pauze na domaćem terenu.

Ulaz je 40 kn.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.