Male ženske laži

Izvor: Prva.rs, 09.Feb.2014, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Male ženske laži

Sitnim lažima najčešće pribegavamo da ne bismo povredili nečija osećanja. Naime, istina ume da zaboli, a dešava se i da nije u vašem interesu da uvek, baš uvek, govorite pravu istinu. Međutim, pripadnice lepšeg pola to umeju da rade lepše. Veštije su, rečitije, snalažljivije onda kada na red dođe ta potreba da se istina izvrne. Zbog čega su tako vešte? Možda zbog toga što se dobar deo njih naslušao raznoraznih muških laži pa su odlučile da promene taktiku. Situacija sada nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << toliko blistava kada smo mi u pitanju - možemo probati da ih slažemo, ali će one znati da prepoznaju istinu.
Pođimo od površnijih stvari. Koliko muškaraca veruje ženi koja pokazujući neki odevni predmet kaže: "Ovo sam kupila na rasprodaji"? Verovatno nijedan. Nema te žene koja ne voli lepe, kvalitetne i skupe stvari. Mnoga od njih će rado potrošiti svoj ili vaš novac na odeću, šminku, nakit, cipele i reći vam da ih je kupila na rasprodaji. Možda će još i drsko dodati: "Ko može da odoli onakvim sniženjima?", iako zna da svaki muškarac to može. Pored toga, ona je svesna činjenice da se nećete ljutiti na nju zato što je kupila nešto u čemu izgleda tako dobro i u čemu se sjajno oseća. Na kraju krajeva, mi pored sebe želimo da imamo doteranu ženu. Slična situacija je i s čuvenom rečenicom: "Veličina nije bitna". Jeste, bitna je, ali nije presudna. Inače se žene ne bi toliko uporno trudile da nas ubede u suprotno. Ova mala laž izmišljena je zbog muškaraca koji su nesigurni u sebe i koji ne znaju da manjak centimetara mogu veoma uspešno nadoknaditi dobrom tehnikom.
Međutim, kada stvari dođu do mentalnog raspoloženja žena, situacija postaje pipavija. Vi dobro znate da kada ona kaže: "Nije mi ništa, sve je u redu" - ništa nije u redu i ništa joj nije po volji. I mada one to umeju uverljivo da kažu, jasno je da to nije istina. Uostalom, muškarci često budu ti koji upadaju u zamku postavljanjem pitanja: "Šta ti je?", jer se iz njenog ponašanja dalo zaključiti da postoji neki problem. Međutim, žene ili mrzi da nam iznova, po ko zna koji put, sve objašnjavaju, ili žele da im pokažemo da nam je zaista stalo i da još upornije tragamo za pravom istinom. To je za njih često samo igra, a mi treba da odlučimo da li ćemo pristati da zaigramo.
Izvor: krstarica

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.