Zjuganov ponovo na čelu komunista

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2013, 04:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zjuganov ponovo na čelu komunista

MOSKVA -

U Moskvi je u subotu održan 15. kongres Komunističke partije Rusije, a za predsednika Centralnog komiteta ponovo je izabran Genadij Zjuganov.

Odlučeno je da ubuduće umesto jednog, budu tri potpredsednika i na tu funkciju su izabrani Vladimir Kašin, Valerij Raškin i Dmitrij Novikov.

Prvi zamenik predsednika CK KP Rusije ostao jen Ivan Melnikov, prenosi Itar tas.

Prošle jeseni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grupa komunista, na čelu sa bivšim članom Politbiroa devedesetjednogodišnjim Jegorom Ligačevom, oštro je kritikovala lidera Komunističke partije.

Oni su tvrdili da Zjuganov krši statut i isključuje iz partije one koji se ne slažu s njim, kao i da ne radi ništa da ujedini rusku levicu.

Na kongresu protivnici Zjuganova ostali su u velikoj manjini i on je, velikom većinom glasova, ponovo izabran na funkciju predsednika CK.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.