Zahvaljujući Rusima vozovi idu 120 km/h

Izvor: B92, 23.Okt.2015, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zahvaljujući Rusima vozovi idu 120 km/h"

Ministarka građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović očekuje da sledeće nedelje u Moskvi bude potpisan memorandum u oblasti železnica.

Ministarka je uoči posete delegacije Srbije Rusiji koju će činiti premijer, privrednici i više ministara, rekla za RTS da Srbija i Rusija imaju dobre bilateralne odnose, kao i da postoje mogućnosti da se oni prošire.

"Pre svega govorim o ekonomskim odnosima. U Srbiji se danas vozimo 120 kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na čas na pojedinim prugama, to nije dovoljno, ali očekujemo da sa Rusijom potpišemo memorandum u oblasti železnica", kazala je Mihajlović.

Mihajlović je istakla da mora da se modernizuje dispečerski centar koji će upravljati prugama.

"Takođe, razmenjivaće se iskustva i znanja sa ruskim kolegama, ruske železnice su jedne od najboljih u svetu. Naši stručnjaci će ići na obuku, a vodimo i građevinske radnike i putare", rekla je Mihajlović.

Mihajlović je najavila da će biti reči i o svim drugim temama koje se tiču izvoza.

"Srbija pokazuje koliko je značajna i da je faktor stabilnosti celog regiona. Značajno je da imamo dobre odnose i sa Rusijom i sa Kinom i imamo puno njihovih investicija", podsetila je Mihajlović.

Mihajlović je istakla da je u prošlosti bilo zastoja u trošenju ruskog kredita od 800 miliona evra.

"Na Koridoru 10 modernizujemo pruge od tog kredita, a rekonstruisaćemo i prugu Beograd - Bar čiji početak rekonstrukcije očekujemo do kraja godine", istakla je Mihajlović.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.