VUČIĆ OTKRIO ŠTA MU JE PUTIN ŠAPNUO tokom parade u MOSKVI!

Izvor: BKTV News, 09.Maj.2018, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ OTKRIO ŠTA MU JE PUTIN ŠAPNUO tokom parade u MOSKVI!

Veličanstvena parada povodom Dana pobede održana danas u Moskvi.

Predsednik Srbije je danas, nakon što je zajedno sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom položio vence na spomenik Neznanom junaku povodom Dana pobede, uz zvuke i srpske himne, rekao da je to osećaj koji je teško opisati i da je srećan što je naša zemlja uvažena na tako veličanstven način.

Foto: TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

"Bio sam srećan >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << što sam našu malu zemlju mogao da predstavljam i budem uvažen na velicanstven način u Moskvi i Rusiji. . . kada čujete srpsku himnu na polaganju venaca, a stojite pored Putina i Netainjahua, onda je to osećaj koji mali broj ljudi u svetu može da opiše", rekao je predsednik Vučić novinarima.

Kako je rekao, iskoristio je mogućnost da razgovara sa premijerom Izraela o tome kako dalje da učvrstimo naše odnose.

Dodao je i da je sa predsednikom Rusije razgovarao u protekla dva dana, ali i ispričao anegdotu o dva ruska veterana koji su, inače, svoje vojevanje u Drugom Svetskom ratu završili na granici Srbije, koji su se na prijemu koji je Putin priredio raspitivali - "gde je taj predsednik Srbije".

Privukli su, kaže, i pažnju predsednika Rusije, koji ih je pitao da li je moguće da su svoje ratovanje u Drugom svetskom ratu počeli kod Staljingrada, a završili na granicama Srbije i Jugoslavije.

Kako piše Pink.rs, Vučić je naglasio da predsednik Rusije perfektno poznaje oružje ruske vojske.

"Predsednik Putin perfektno poznaje oruđe, opremu i oružje ruske vojske. On lično poznaje, rekao bih kompletan arsenal naoružanja, najmodernijeg, Ruske armije. Za njega je, video sam, najradosniji trenutak bio prolazak one T-34ke na početku, sa beloruskog fronta. To je legendarni ruski tenk koji je izlazio na kraj sa najmoćnijim nemačkim tenkovima, ali se meni predsednik Putin više puta naginjao da kaže "Ovo oruđe nam se pokazalo veoma dobro u Siriji, ovo bi trebalo vi da razmotrite, ovo je pokazalo najveću efikasnost", i tako dalje. Mogu da kažem da mi se posebno obratio kada su u pitanju bila dva sistema, a on je rekao da su pokazali snagu i efektivnost u pravoj borbi u Siriji", kazao je Vučić.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.