VANREDNO STANJE  NA URALU ZBOG POŽARA KOD NUKLEARKE

Izvor: Kurir, 09.Avg.2010, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VANREDNO STANJE NA URALU ZBOG POŽARA KOD NUKLEARKE

MOSKVA - Na području nuklearnog kompleksa Majak, istočno od Moskve, proglašeno je vanredno stanje zbog širenja šumskih požara u toj zoni, saopštile su danas lokalne vlasti.

"Šef administracije Viktor Trofimčuk je 6. avgusta proglasio vanredno stanje na području šuma i parkova grada Ozersk, gde se nalazi nuklearni kompleks i to zbog širenja požara", navodi se u saopštenju.

Trofimčuk je zakazako >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za sutra vanrednu sednicu kako bi se koordinirao rad raznih službi. Nuklearni kompleks se nalazi na području Čeljabinsk na Uralu, oko 2.000 kilometara istočno od Moskve.

U Rusiji danas gori 557 požara u šumama i na tresetištima, na površini od 174.000 hektara, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije. Za poslednja 24 sata izbilo je 247 požara, a lokalizovano je 239. Na gašenju je angažovano 162 hiljade ljudi i više od 62 hiljade vozila i drugih sredstava, među kojima 42 aviona i helikoptera.

Ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu kazao je juče da bi do kraja ove nedelje trebalo da budu ugašeni požari u Podmoskovlju gde je takođe proglašeno vanredno stanje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.