Izvor: MozzartSport.com, 10.Avg.2020, 09:33

Ural oslabljen, Dinamo se pojačao iz Ufe

Moskovljani blagi favoriti na startu ruske Premijer lige. Domaćina napustila dva Poljaka i iskusni Markulov

Prvo kolo prvenstva Rusije i odmah bura. Najpopularniji klub u zemlji, Spartak, preti istupanjem iz Superlige posle dosuđena dva sumnjiva penala protiv Moskovljana na premijeri nove sezone protiv Sočija. Zatalasalo se već na startu šampionata.

U ponedeljak igra se jedna utakmica. Ural od 16 časova dočekuje Dinamo iz Moskve. Ekipa iz prestonice imala je dobru >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prošlu sezonu. Na kraju je ekipa mladog stručnjaka Kirila Novikova bila šesta i izborila kvalifikacije za Ligu Evrope. Nije mnogo Dinamo menjao tim između dve sezone. Najveće pojačanje je dolazak Danila Fomina iz Ufe za 3.500.000 evra. Godinu dan ranije iz istog kluba je stigao i Nigerijac Slej.

Klub su napustili Brazilac Žoazinjo, Kriril Pančenko (Tambov), Artur Jusupov i Roman Nojšteder. Prošle sezone sa osam golova najbolji strelac Moskovljana bio je Maksimiljan Filip koji je pre godinu dana plaćen Borusiji iz Dortmunda čak 20.000.000 evra. Nemac bi i ove sezone trebalo da bude udarna igla Policajaca.

Ural je završio sezonu na 12. mestu. U finišu sezone je pokvario plasman sa nekoliko vezanih poraza. Ekipa iz Jekatarinburga u nastavak sezone ulazi oslabljena. Klub je napustio iskusni defanzivac Mihail Markulov koji je kao slobodan igrač pojačao Rubin iz Kazanja. Napadač Mihal Kuharčuk, nekadašnji igrač Legije, vratio se u Poljsku posle samo godinu u Rusiji i igraće za Pogon naredne sezone. Njegov zemljak Macej Viluš pojačao je Rakov.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Zbog povrede za domaćina na današnjoj premijeri nove sezone neće braniti Oleg Baklov. Ural je doveo dvojicu novajlija ovog leta. Iz CSKA je na jednogodišnju pozajmicu stigao golman Ilja Pamazun, dok je David Karaev plaćen Kamazu 300.000 evra.

Prošle sezone u prvenstvu oba tima su pobedila na svojim terenima, Ural sa 2:1, a Dinamo sa 2:0. U protekloj šampionatu na mečevima Urala kao domaćina padalo je dosta golova. Od 15 utakmica na čak 13 je dolazio tip 3+.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 1. KOLO

Subota

Himki - CSKA Moskva 0:2 (0:2)

/Kučaev 18, Džagoev 45/

Tambov - Rostov 0:1 (0:1)

/Mamaev 21/

Nedelja

Ufa - Krasnodar 0:3 (0:0)

/Kabelja 52 i 62, Berg 64/

Arsenal Tula - Akhmat 0:0

Spartak Moskva -. Soči 2:2 (2:1)

/Soboljev 8, Larson 10 - Poloz 15pen, Noboa 90pen/

Ponedeljak

16.00 (3,50) Ural (3,10) Dinamo Moskva (2,25)

Utorak

17.00 (9,50) Rotor Volgograd (4,90) Zenit (1,35)

19.00 (3,30) Rubin Kazanj (3,00) Lokomotiva Moskva (2,40)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.