Upozorenje Moskve Zapadu: Ne igrajte se sa vatrom

Izvor: B92, 30.Avg.2018, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje Moskve Zapadu: "Ne igrajte se sa vatrom"

Moskva -- Moskva je uputila jasno i snažno upozorenje Zapadu da se "ne igra sa vatrom" u sirijskoj provinciji Idlib, izjavio je ruski ministar Sergej Lavrov.

"Sprema se nova provokacija da bi se ometali planovi za sprovođenje antiterorističke operacije u Idlibu. Naša ministarstva odbrane i spoljnih poslova su iznela činjenice da bi se uputilo jasno i snažno upozorenje našim zapadnim kolegama da se ne igraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vatrom", rekao je Lavrov, prenela je agencija Tas.

Lavrov je to saopštio posle razgovora sa sirijskim kolegom Validom Mualemom.

Mualem je rekao da su snage sirijske vlade odlučne da "idu do kraja" u Idlibu i da su ekstremisti el-Nusre glavna meta Damaska.

On je naglasio da će Sirija pokušati da u ofanzivi izbegne civilne žrtve, preneo je Rojters.

Ujedinjene nacije su ranije danas pozvale Rusiju, Iran i Tursku da spreče borbe u sirijskoj pokrajini Idlib, gde se vladine snage spremaju za ofanzivu na pobunjenike. AP je preneo da je generalni sekretar UN Antonio Gutereš juče takođe upozorio na situaciju u Idlibu poručivši da tamo raste rizik od humanitarne katastrofe.

Gutereš je pozvao Rusiju, Iran i Tursku da kao države garanti pokušaju da obuzdaju nasilje u Siriji kako bi se našlo mirno rešenje za Idlib, pokrajinu u kojoj živi skoro tri miliona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Upozorenje Moskve Zapadu: "Ne igrajte se vatrom u Siriji"

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2018

Moskva je uputila jasno i snažno upozorenje Zapadu da se "ne igra vatrom" u sirijskoj provinciji Idlib, izjavio je ruski ministar Sergej Lavrov...- Sprema se nova provokacija da bi se omeli planovi za sprovođenje antiterorističke operacije u Idlibu. Naša ministarstva odbrane i spoljnih poslova su...

Nastavak na Vesti-online.com...

RT: Rusija upozorila SAD da se ne „igraju s vatrom“ u Siriji - Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 30.Avg.2018

Izvor: Vostok / RT. . Ruski ministar spoljnih poslova je najnoviji zvaničnik koji je upozorio SAD da ne koriste moguću provokaciju sa hemijskim oružjem kako bi opravdali novi udar protiv sirijskih snaga. Rekao je da je Moskva upozorila Zapad da se ne "igra s vatrom" u Siriji.. . Sergej Lavrov...

Nastavak na Vostok.rs...

Moskva poručila Zapadu: Ne igrajte se vatrom u Idlibu

Izvor: SandzakPress.net, 30.Avg.2018

Šefovi diplomatije Rusije i Sirije razgovarali su o sirijskoj provinciji Idlib, posljednjem većem uporištu pobunjenika. Zvanična Moskva je u četvrtak uputila jasno i snažno upozorenje Zapadu da se “ne igra s vatrom” u sirijskoj provinciji Idlib, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.