Umalo tragedija na letu patrijarha Kirila

Izvor: Mondo, 21.Feb.2016, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umalo tragedija na letu patrijarha Kirila

Let patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila za Antarktik umalo se nije tragično zavrsio kada je pukao prvi zastitni sloj prednjeg stakla aviona na visini od 9-000 metara, sto je moglo da dovede do dekompresije kabine.

Foto: AP Photo/Leo Correa

Prednje staklo se sastoji iz dva sloja, a prvi sloj koji trpi najveći pritisak se razleteo u param parčad. Pilot je prokomentarisao da je u pitanju veoma opasna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << situacija, te da je neophodno hitno se vratiti kako bi se zamenio avion. Ja sam se naravno slozio i predlozio da leti na visini od 4.000 metara kako bi u slučaju dekompresije svi u avionu ostali zivi", ispričao je patrijarh nekoliko dana nakon nesreće, preneo je Sputnjik.

"Kada je došlo do nesreće, nalazili smo se na visini od 9.000 metara. U slučaju dekompresije, na takvoj visini bi imali malo šanse da stignemo do kopna" , rekao je patrijarh Kiril.

On je dodao da nije mogao da otkaže svoju posetu Antarktiku, uprkos tome sto je let bio veoma rizičan.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Na letu patrijarha Kirila izbegnuta tragedija

Izvor: B92, 21.Feb.2016

Moskva -- Let patrijarha Rusije Kirila za Antarktik umalo se nije tragično završio kada je pukao prvi zaštitni sloj prednjeg stakla aviona na visini od 9.000 metara. š..To je moglo da dovede do dekompresije kabine...Prednje staklo se sastoji iz dva sloja, a prvi sloj koji trpi najveći pritisak se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.