U Moskvi privedeno oko 30 osoba zbog samostalnih protesta

Izvor: Beta, 29.Maj.2020, 18:18

U Moskvi privedeno oko 30 osoba zbog samostalnih protesta

Oko 30 osoba, medju kojima novinari i gradski odbornici, privedeno je danas u Moskvi gde su održali samostalne demonstracije, saopštila je nevladina organizacija OVD-Info specijalizovana za praćenje protesta.Medju privedenima je odbornik opozicije u Moskvi Sergej Mitrohin, kao i još nekoliko odbornika. Privedeni su i novinari Tatjana Felgenhauer i Aleksandar Pljuščev.Samostalni protesti, tako što jedna osoba stane sama da demonstrira, postali su česta forma protesta u Rusiji jer nije potrebna dozvola vlasti. Takvi protesti održavaju se drugi dan zaredom zbog kazne od 15 dana zatvora izrečene novinaru i odborniku opoziciji Iliji Azaru.I on je sam protestovao početkom nedelje u Moskvi kako bi podržao Vladimira Voroncova, bivšeg policajca poznatog po radu o policijskom kršenju zakona. Protiv Voroncova je pokrenut sudski postupak.Policija, koja obično ne reaguje na samostalne proteste, ovog puta je intervenisala zbog uvedenih mera zabrane okupljanja u okviru borbe protiv širenja korona virusa.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Moskvi privedeno oko 30 osoba zbog samostalnih protesta

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2020

Oko 30 osoba, među kojima novinari i gradski odbornici, privedeno je danas u Moskvi gde su održali samostalne demonstracije, saopštila je nevladina organizacija OVD-Info specijalizovana za praćenje protesta...Među privedenima je odbornik opozicije u Moskvi Sergej Mitrohin, kao i još nekoliko odbornika....

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.