Tokom posete na stolu paket od devet dokumenata

Izvor: Beta, 15.Okt.2014, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokom posete na stolu paket od devet dokumenata

MOSKVA, 15. oktobra 2014. (Beta) - Tokom radne posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji biće potpisan paket od devet dokumenata u oblasti vojno-tehničke saradnje, energetike i železnice, izjavio je u sredu pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

Ušakov je novinarima rekao da je planirano da Ruske železnice potpišu sporazum o rekonstrukciji severenih delova železnice u Srbiji u okviru razvoja >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << evropskog transportnog koridora i dodatni sporazum o isporukama dizel lokomotiva.

Planira se i potpisivanje memoranduma u oblasti energetske efikasnosti i električnom snabdevanju izmedju Ruske energetske agencije i Ministarstva energetike Srbije.

Ušakov je naveo da je planirano i potpisivanje sporazuma o uzjamanoj zaštiti tajnih podataka, o vojno-tehničkoj saradnji, protokol o razmeni podataka koji karakterišu cenu carine robe u trgovinskoj razmeni dve zemlje.

"Takodje će se razgovarati o pitanjima po liniji Rosatoma, Sberbanke i davanja državnog kredita Srbiji", rekao je pomoćnik ruskog predsednika.

Planirano je i potpisivanje protokola izmedju Gaspromeksporta i Vlade Srbije i srpskih gasnih kompanija.

"Protokol do kraja nije usaglašen, njega treba da potpiše šef Gasproma Aleksej Miler", rekao je predstavnik Kremlja, ne iznoseći detalje.

Po njegovim rečima, na dnevnom redu je i medjuvladin sporazum o uslovima prebivanja, privilegijama i imunitetu rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu, kao i sporazum o readmisiji.

U sastavu ruske delegacije biće ministar energetike Aleksandar Novak, Aleksej Miler, šef Federalne carinske službe Andrej Beljaninov, ministar za vanredne situacije Vladimir Pučkov i šef Federalne migracione službe Konsantin Romadanovski, naveo je Ušakov.

On je najavio da će se Putin sresti s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem "u užem sastavu", a zatim s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i da će biti održani razgovori na nivou delegacija.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.