Izvor: TvojPortal.com, 27.Avg.2012, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpske kompanije u Rusiji obrnu milijardu rubalja

Bizlife.rs  Srbi u Rusiji godišnje potpišu i realizuju ugovore čija vrednost premašuje izvoz Srbije u tu zemlju, piše Alo!Nezvanične procene govore da srpske kompanije u Rusiji obrću više milijardi rubalja, a prema zvaničnoj statistici Privredne komore Srbije, samo u ovom trenutku ulaganja naših firmi u Federaciju premašuju 600 miliona dolara.


Među najznačajnijim je investicija farmaceutskog koncerna „Hemofarm“ u fabriku za proizvodnju lekova u Obninsku, 80 >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << kilometara od Moskve, u koju je uloženo 32 miliona dolara. Kompanija „Sintelon“ je uložila 343 miliona dolara u proizvodne pogone i centre za istraživanje, razvoj i dizajn u Otradni u Samarskoj oblasti, dok je u fabrici u Moskovskoj oblasti uloženo 38 miliona dolara, a u Poslovni centar u Moskvi 10 miliona dolara.
Investicionu ekspanziju ka Rusiji planira i „Galenika“, koja je donela odluku o izgradnji fabrike u Kaluškoj oblasti. Takođe je s ruskom firmom „Altajvitamin“ postigla dogovor u vezi sa izgradnjom proizvodne trake lekova u Altajskom kraju.
Ipak, najviše pažnje trenutno privlači posao kompanije „Putevi Užice“ vredan 265 miliona dolara za izgradnju olimpjskog kompleksa u Sočiju za Zimsku olimpijadu 2014.
Procenjuje se da u Rusiji radi oko 160 naših kompanija, mahom registrovanih van Srbije. Upućeni navode da je nemoguće napraviti kompletnu listu, ali da bi se na njenom vrhu, pored već nabrojanih, sigurno našle kompanije „ABS holding“, pa „PSP-Farman“, „Energoprojekt“, „Montinvest“, „Farmakom“, „Delta agrar“, „Banini“...

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.