SASTANAK SA TILERSONOM Lavrov: Verujem u spremnost SAD na dijalog

Izvor: Blic, 06.Avg.2017, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SASTANAK SA TILERSONOM Lavrov: Verujem u spremnost SAD na dijalog

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas posle sastanka sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom da uprkos bilateralnim tenzijama veruje da na američkoj strani postoji spremnost za nastavak dijaloga sa Moskvom o kompleksnim pitanjima.

On je, kako je preneo TAS S, rekao da je Tilersonu objasnio razloge zbog kojih je mera uvela kontramere nakon novih američkih sankcija Moskvi.

"Osećamo spremnost američkih kolega da nastave dijalog. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Mislim da tome nema alternative", rekao je Lavrov na marginama međunarodnog skupa u Manili.

On je dodao da očekuje kontakte Moskve i Vašingtona o aspektima rešavanja sirijske krize, kako vojnih tako i političkih.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Vjerujem u spremnost SAD na dijalog

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Avg.2017

​ MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas poslije sastanka sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom da uprkos bilateralnim tenzijama vjeruje da na američkoj strani postoji spremnost za nastavak dijaloga sa Moskvom o kompleksnim pitanjima...On je, kako je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

U septembru sastanak Putin - Si u kineskom Sjamenu

Izvor: Blic, 07.Avg.2017, 00:27

Predsednici Rusije i Kine Vladimir Putin i Si Đinping sastaće se u Sjamenu, u Kini u septembru, izjavio je danas ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov...- Novi kontakti predstoje, uključujući Sjamen i to će se dogoditi veoma brzo, za mesec dana - rekao je Lavrov, preneo je TASS...Prema...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.