Ruski opozicionar osuđen na psihijatrijsko lečenje

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2013, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski opozicionar osuđen na psihijatrijsko lečenje

Ruski opozicionar Mihail Košenko osuđen je danas pred sudom u Moskvi na psihijatrijsko lečenje zbog učešća u "masovnim neredima" tokom demonstracija protiv predsednika Vladimira Putina, 6. maja 2012. godine.

Protersti ispted suda zbog kazne ruskom opozicionaru Mihailu Košenku  

"Sud je odlučio da Mihail Košenko treba da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << podvrgnut prisilnom psihijatrijskom lečenju", izjavio je agenciji Frans pres njegov advokat. Za Košenka se navodi da ima blagi oblik šizofrenije, on je proglašen je krivim za nasilje nad policijacima tokom

prošlogodišnjeg marša protiv Putina u Moskvi, ali je sud ocenio da ne može da odgovara za svoje ponašanje zbog mentalne bolesti.

 

"Utvrđeno je da je Mihail Košenko pribegao fizičkom nasilju opasnom po život predstavnika snaga reda ..., nanevši mu najmanje jedan udarac rukom i najmanje jedan udarac nogom", piše u presudi.

 

Desetine pristalica Košenka, okupljenih ispred zgrade suda, dočekalo je presudu uzvicima "Sramota! i "Sloboda!".

 

Oko 30 ruskih opozicionara osuđeno je zbog organizovanja i učešća u "masovnom remećenju" javnog reda nakon marša opozicije 6. maja 2012. u Moskvi, uoči Putinovog povratka u Kremlj u trećem predsedničkom mandatu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.